torsdag 20 januari 2011

-Vi unga tjejer kräver respekt av spelbranschen!

Det säger Spelrecensenten Emmy Zettergren-Lindkvist i en debattartikel på SVT:
"DATASPEL & JÄMLIKHET Spelbranschen skulle tjäna på att ta hänsyn  till oss spelintresserade tjejer. Att behandla oss alla som datorspelare och inte stirra sig blind på könstillhörigheten. Är det för mycket begärt att få spela en stark kvinnlig spelkaraktär då och då och att kunna vara sig själv online utan att få en penisbild mejlad till sitt spelkonto? Det skriver spelrecensenten Emmy Zettergren-Lindkvist.
Kvinnor kan låta bli att berätta vilket kön de har om de vill slippa sexuella trakasserier när de spelar datorspel online. Det anser Pär Ström i ett blogginlägg.
Grunden för blogginlägget är en artikel i Dagens Nyheter där det bland annat står att många tjejer inte vågar eller vill spela datorspel online, eller väljer att inte berätta vilket kön de har när de gör det. Anledningen är ett ganska rått och sexistiskt klimat där tjejer känner att de inte accepteras och tas på allvar."
 Läs fortsättningen av artikeln här - den är verkligen läsvärd. Kommentarerna under artikeln visar tydligt vad vi har att slåss emot.

1 kommentar:

  1. Yeah! Little boyz beware... we're gonna get u :-D

    SvaraRadera