tisdag 11 januari 2011

-Se upp för Alfatiken!

Kvinnors svåraste motståndare på vägen upp är inte männen. Visst män kan bära sig åt som svin ibland men har man fightats med karl om något
så är det slut när man fightats färdigt. Har till och med fått höra; -Du argumenterar som hel hel karl - fan jag bjuder på en öl!
Värsta motståndet kommer från de egna leden. Därför att kvinnor som retar sig på en annan kvinna de slutar aldrig. Det är inte bara fel på åsikterna utan det är fel på håret, utseende, bh-storlek, kläderna, ögonfärgen, boendet, var man handlar, bilen…ja allt du kan komma på och det bara fortsätter och
Typisk Alfatik
fortsätter i all evighet.
Allra värst är “Alfa-tiken”. Människan i grupp kan lätt jämföras med en gepard-. varg- eller hundflock. -Längre har vi inte hunnit i utvecklingen.
Alfatiken är den tik som står eller anser sig stå närmast ledarhannen. I de flesta flockar är ledarhannen lat. -Varför ska han anstränga sig när alfatiken gör jobbet?
Alfatiken är gammal i gården och vet precis “hur allt ska vara minsann” och ve den unga hynda som vågar göra henne rangen stridig medvetet eller omedvetet. Hon kommer att “sättas på plats” med alla medel. Vanligvis med ojusta knivhugg i ryggen.

Dålig på att dela recept
Jantelagen slår till med full kraft.
    1.    Du skall inte tro att du är något.
    2.    Du skall inte tro att du är lika god som vi.
    3.    Du skall inte tro att du är klokare än vi.
    4.    Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
    5.    Du skall inte tro att du vet mer än vi.
    6.    Du skall inte tro att du är förmer än vi.
    7.    Du skall inte tro att du duger till något.
    8.    Du skall inte skratta åt oss.
    9.    Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.

    10.    Du skall inte tro att du kan lära oss något.
Jag har vikarierat kortare tid på många redaktioner innan jag fick så mycket snurr på
freelanceverksamheten att jag kunde leva fullt ut på det. Aldrig har jag haft några större problem med karlarna. Bara man sänker rösten en oktav. Karlar har ett inbyggt automatisk filter mot gälla kvinnoröster. Har de inte lyssnat då får man ta en djupare urringning nästa dag och visa lite mer av Sävedalen så tittar de åtminstone åt rätt håll.
När kvinnorna och alfatiken upptäcker att man inte lagar mat som de, inte handlar på Ullared, inte stickar virkar eller syr och att karlarna tittar på en då är det dags att räkna “pinnar muck” på det vicket.
Nu inträder Jantelagens 11:e paragraf -Straffparagrafen:
11. Tror du inte att vi vet något om dig?
-Det de "vet" är något som egentligen inte har någon större betydelse eller sällan ens är sant.
-Oftast är det inte sant. -Det enda man kan vara säker på är att det är så raffinerat valt att det sällan går att försvara sig mot. Extra kinkigt kan det vara om man som jag är bakbunden av meddelarskyddet i Tryckfrihetsförordningen och inte kan försvara sig utan att röja tredje person.
Den gemensamma nämnaren är att utfrysningen alltid följer samma mönster;
Varningsklockorna är:
1. Alfatiken närmar sig dig och invaggar dig i säkerhet genom vänlighet.
-Syftet är att få veta så mycket som möjligt om dig för att sedan klippa till.
2. Alfatiken smörar offentligt för dig; -Åh vad du är duktig på vad du gör.
-Nu är det dags att slipa svärdet.
3. Alfatiken smörar igen offentligt för dig ivrigt påhejad av de andra tikarna i flocken.
-Dags att slipa ett svärd till.
-Hur jag räddar situationen? 
Stridsklar sköldmö
-Jag skiter i henne och hennes hejarklack. Utnyttjar tillfället att gå framåt medan de bråkar.-Alfatiken är ändå bara en liten rädd ensam varelse som på ett missriktat sätt försöker få vänner. Är hon inte rädd finns det ju ingen anledning att hålla på. I djurvärlden brukar sanningen gå upp förr eller senare för de andra tikarna i flocken och då tröttnar de på den nuvarande alfatiken och en annan starkare tik kan kliva in på scenen och ta hennes rang men då har jag oftast slutat där.
-Vad andra tycker och tänker om mig spelar ingen som helst roll. Det förändrar inte mig ett dugg. Jag är samma Vanadis som veckan före. Veckan efter är jag också samma Vanadis möjligen ännu en kunskap rikare och ännu lite starkare. Mina sanna vänner har jag kvar de falska vännerna är bortsorterade. I min värld är vänner inget som kommer “en gross” utan en kvalitetsprodukt.

3 kommentarer:

 1. Blir så arg på kvinnor som bär sig åt så här.

  Vad bra du skriver!
  Carla
  :O)

  SvaraRadera
 2. Ibland har man inspirerade ögonblick.

  SvaraRadera
 3. Om "Anonym Ob" vill ha sin kommentar publicerad vill jag veta vem du är.
  Se under "Copyright och annat lagligt" längst ner till vänster: -OBS!Anonyma kommentarer publiceras inte!OBS!

  SvaraRadera