fredag 25 maj 2012

-Inte utan min handduk!

"Lagom 08-naken i bastun"
Idag firar vi
Handdukens dag
-Varför då då frågar vän av ordning. Jo till minne av författaren Douglas Adams. -Det är väl klart som korvspad?
I kapitel tre i boken Liftarens Guide Till Galaxen beskriver författaren Douglas Adams vikten av att alltid ha med sig en handduk:
En handduk är utan all konkurrens det mest användbara föremål den instelläre liftaren kan ha med sig. Å ena sidan har den stort praktiskt värde – man kan svepa den om sig när man reser över Jaglan Betas kalla månar, man kan ha den under sig när man ligger i marmorsanden i Santraginus V:s soldränkta stränder och inandas de mättade ångorna från havet, man kan dra den över sig när man sover en natt under de röda stjärnor som lyser så starkt över Kakrafoons ökenland, använda den som segel på en liten flotte nedför den väldiga, långsamma floden Moth, doppa den i vatten och använda den som tillhygge i slagsmål, svepa den runt huvudet för att skydda sig mot giftiga gaser eller mot en blick från den Dreglande Dånfinken på Traal (ett osannolikt enfaldigt djur; det tror nämligen att om du inte kan se det, kan inte det se dig – ett verkligt dumt djur alltså, men mycket mycket glupskt), man kan vinka med sin handduk som nödsignal och slutligen torka sig med den om den fortfarande är tillräckligt ren.
Konsten att hårddra regler
Även i vårt Second Life finns många tillfällen när man behöver en handduk. På t.ex Svenska Institutets bastu föreskrivs heltäckande handduk vid bastubad. En typisk ängslig svensk inställning till det naturliga och sedvanlig skräck och panikångest inför risken att stöta sig med någon.
Ett mer vågat användningsområde är istället för bh till bikinin.
I svenskbastun får man gratis heltäckande handduk för kvinnor och halvtäckande handduk för gossar.
Handdukens dag finns även som grupp på Facebook där man kan se om man har något handduksevenemang i närheten.
För några år sedan firades Handdukens dag i Slottskogen i Göteborg

1 kommentar:

  1. "Liftaren" är en höjdare som fiktion. Men även vetenskapsmän gillar Adams för att han var så insatt i fysiken.

    SvaraRadera