onsdag 23 maj 2012

Enigheten kommer från väst!

Alla är vi sprungna ur samma germanska rot även om grenarna spretar åt olika
håll så har vi en gemensam historia och en gemensam väg mot framtiden för
mig känns det bättre om vi gå den hand i hand än var och en för sig.
Kom ihåg att bakom varje avatar är en verklig person med verkliga känslor. SL kan verka som ett spel men det är också ett socialt program och det är riktiga människor som kontrollerar text och röst. Kom ihåg att verkliga känslor i många typer kan förekomma :-)
Så skriver norrmanen Tor Gant i sin profil vilket kommer mig att tänka på Verdens Gang hemsida efter Oslobomben och Utøyamassakern då nära 1,5 miljoner människor från många länder höll varandra i händerna i protest mot våld och främlingsfientlighet.
Tor Gant, Helene Dragone och Stigdesign Andretti bestämde sig för att starta gruppen Nordic United. Det finns redan flera svenska grupper, flera norska flera danska men det har saknats en grupp där alla nordbor kan komma till tals och kan berätta vad som händer så alla vi kan komma varandra närmre.
Språket är inget problem även om det blir en "skandinavisk gryta". De flesta norrmän och danskar har "tjuvkikat" på svensk TV lika länge som vi  så det är nog vi svenskar som är "sämst i klassen" den här gången men vill man så går det. Fattar man inte riktigt får man ha mål i mun och fråga till man begriper.
Skynda på att gå med, gruppen växer så det knakar medlemmar från alla länder strömmar till.
För egen del ser jag gruppen som ett "fredsprojekt" med nya blanka ark behöver man inte ens vända blad.
Som ett nordiskt kuriosum kan man tillägga att den första som skrev i gruppen var Ruth/Kynlif som bor i Göteborg men är född på Island, vintersportar i Norge och badsemestrar i Danmark. Mycket mer nordisk är svårt att bli.
-Go Nordic Go!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar