torsdag 20 oktober 2011

Litet bo med täppa till

Man får vara uppe med tuppen på landet - mycket som ska skötas om.
Lantliga 
New England
Att få det bättre i livet har alltid varit en röd tråd i människors liv. Många svenskar såg Amerika som möjligheten att få en egen jordbit att odla. 1890 års folkräkning i USA kom fram till att det bodde 800.000 svenskamerikaner i landet.
Intressanta bilder från jordbruket förr.
En del av dem flyttade till New England även om de flesta flyttade till Minnesota och Wisconsin. Kanske för att Lake Superior påminner om Vänern många av dem var från Dalsland, ett av de svenska landskap som upplevde störst utvandring – totalt uppskattar man att cirka 50 000 dalslänningar emigrerade från 1850 till 1930. Lika många som det bor där idag.
Farmers Museum har byggt en sim som de kallar "Rural New England" där man byggt upp en interaktiv gård som liknar sena 1800 tidiga 1900-takets gårdar. Vilka är påfallande lika många nordeuropeiska gårdar.
En fin fotoutställning, Plowline, finns i skolhuset och i villan. När ni tröttnat kan ni gå ner till bryggan och sjösätta båten och segla iväg. Simen är förbunden med alla de övriga seglarasimmarna av vilka nånga har motiv från amerikanska östkusten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar