torsdag 6 oktober 2011

Apples grundare förlorade kampen mot cancern!

Steve Jobs avled i natt!
Så kom då beskedet alla fasat förr:
Apples grundare har förlorat kampen mot cancern. I sju år har han kämpat mot en cancer i bukspottkörteln och trots en transplantation gick hans liv inte att rädda. 
Steves sista presentation av senaste iPhonen skedde i våras
1976 grundade Steve Jobs och Steve Wozniak företaget Apple Computer Inc. Jobs blev en av de första att se den möjligheterna i det grafiska användargränssnittet och datormusen, som hade utvecklats vid Xerox. Han använde dessa tekniker  i Apple Macintosh. Steve Jobs var mellan 1997 och 2011 VD för Apple. Han var verkställande direktör för Pixar Animation Studios, som bl a gett oss Toy Story, Rattatouile och Bilar, tills företaget köptes av Walt Disney Company. Efter uppköpet var han istället medlem av Disneys styrelse.
Steve Jobs föddes 24 februari 1955 i San Francisco i Kalifornien men växte upp hos fosterföräldrar i Wisconsin.
1976 möttes Steve Jobs och Steve Wozniack- Året efter startade de företaget Apple Computer Inc för att producera en hemdator. 1984 kom första Macintoshen. Första persondatorn med grafiskt gränssnitt. Något som tidigare bara hade förekommit på bilindustrins stordatorer.
Även i Second Life finns Apple med
 Steve Jobs har inte betytt allt för Apple utan även för Microsoft. Windows är ett mer eller mindre ohämmat plagiat av Mac operativsystem. Som senare bl.a p.g.a de olika förutsättningarna för MS-DOS och Unix utvecklats åt olika håll. Striden mellan Gates och Jobs har i många år hindrat Windowsdokument att öppnas på en Mac och tvärt om. Herrarna blev dock mer sams på senare år så nu går det utmärkt.
Många säger att Apple och Steve Jobs förändrat världen med produkter som iMac, iTunes och iPod, iPhone och nu senast iPad.
En del förståsigpåare säger att det fanns andra genier i bakgrunden och Steve Jobs var den smarta marknadsföraren. Hur det än är med det så har han lagt en väldigt bra grund för allas vår tekniska framtid.
Steve sörjes av makan Laurene Powell och sina fyra barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar