torsdag 27 oktober 2011

Du kan vara drabbad av dataintrånget!

-Puh min dator var okey i alla fall men hur är det på nätet?
Bloggtoppenhärvan
sväller hela tiden!
Idag onsdag har antalet hackade konton ökat till 180.000 och antalet kan komma att stiga.
De som är illa ute och omedelbart bör byta lösenord på bloggar och annat som finns på nätet är dels de som varit inne och registrerat sin blogg på bloggtoppen.se dels de som någon gång kommenterat på bloggar som är registrerade på bloggtoppen.se. Kort sammanfattat de som någon gång bloggat eller kommenterat en blogg med lösenord om jag får tolka uppgifterna.
Bytte lösenord hela kvällen.
Satt på tisdagskvällen och bytte lösenord på det mesta. Det svåra med lösenord är ju att de inte bara ska vara säkra utan också gå att komma ihåg.
Så skyddar du dig
mot hackare!
Uppdatera uppdatera uppdatera. Alltid ha senaste versionen av operativsystemet, virusprogram och brandväggar. Använd senaste SL-viewern oavsett tillverkare. RLV-viewers är av naturliga skäl särskilt illa ute. Stäng av RLV om du inte behöver det.
Använd den hjälp som finns att få på nätet men gör det med försiktighet. Det finns en uppsjö gratis "viruskollar" för PC på nätet alla är inte seriösa utan tvärtom mycket illasinnade och ute efter att plundra din dator.
Testa din dator hos Post&Telestyrelsen. Gjorde jag medan jag fikade. Du får råd om hur du kan öka din säkerhet, Har man Telia som bredbandsleverantör får man gratis säker surf till en dator och får betala 10 kronor per extra dator. Väl investerade pengar.
PCför alla gick igenom datasäkerhetsprogram och har en lång lista för nerladdning. Du får prova dig fram vissa antivirusskydd slöar ner datorn medan andra inte märks alls.
Koppla ihop så lite som möjligt är mitt råd, skulle aldrig koppla Second Life till Facebook - säkerhetssållens moder - och Vanadis har en egen gmail-adress utan kontakt med RL-Vanadis epost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar