tisdag 13 mars 2012

-Problem? -Du är bara rök?-Fastnat i en pose?

Fast i en animation - lugn kolla i menyerna; klicka på "Stop animating me"
-Ta´t lugnt 
-Ta en Toy!
-Hjälpen finns 
nära dig!
Välkommen till Second Life Newbie!
Du kommer att få problem i början. Problem som verkar olösliga men det är de inte. Vi har alla haft dem.
Vi är precis som en stor syskongrupp här i SL. Vi kivas ibland men oftast hjälps vi åt och tycker det är roligt att träffa nya människor.
De flesta av oss tycker om att få hjälpa en newbie. Vi blir nästan lite stolta om vi kan hjälpa någon.
Bästa kanalerna förutom bloggarna för att hitta hjälp är grupperna.
Säkrast anträffbar e.m. och kväll
Grupperna är till för att de som håller på med ett specialintresse, t.ex segling, ska kunna fråga om saker som har med segling i Second Life att göra. Vidare finns det grupper för svenskar, för norskar, för danskar för engelsmän och många andra. De hjälper dig gärna på ditt eget språk. De här grupperna vet kanske inte så mycket om just ditt specialintresse men de vet allt som är värt att veta om allt annat. Hur du löser tekniska problem som t.ex att du fastnat i en pose eller bara är rök eller har svårt att gå. Eller om viewern krånglar. Vi har alla haft dessa problem, man får vara lite SL-nörd för att få det att funka.
Service 24/7 oftast
Det finns stora grupper med många medlemmar som t.ex Swedish People med flera tusen medlemmar, Second Norway, London City är exempel på andra grupper med många medlemmar. Där är naturligtvis chansen att du ska hitta någon som kan lösa problemen snabbt åt dig störst. Någon kunnig är oftast inloggad.
Exempel på mindre grupp
Det finns små grupper som t.ex Welcome Avatar och de 2000 andra små hjälpgrupperna som kanske bara har ett knappt hundratal medlemmar. De kan säkert ge väl så bra hjälp men kan av naturliga skäl inte vara online på samma sätt dygnet runt.
Statusrapporten hittar du här
Ett annat bra ställe att få info är Second Life Grid Status Reports, där ser vi att det ska vara "Server Deploy" kl 05.00 SLT idag när detta skrivs.
Då vet vi som sett det förr att det blir med största sannolikhet trassel omkring klockan 14 svensk tid, SLT ligger 9 timmar efter, och några timmar framåt.
Lycka till med ditt Second Life. Det är kul, låt inte tekniken förstöra det roliga för dig helt i onödan. Vi finns ju här allihop.
Finns det inget annat sätt så IM:a mig så ska jag lotsa dig rätt till den som vet. Men det kan ta ett tag innan jag svarar.
Ha sköj!
Sjöfn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar