fredag 9 mars 2012

-Konst i SL - Inte bara Kandi!

Lite av Sandra Lee konst - Härlig känsla att få kliva in bland konsten
När vi säger "konst i Second Life" då tänker många med mig på Apmels Galleri, på  Kandi, på Save Me Oh.
Då tänker man för snävt. Det finns otroligt mycket konst i Second Life. En hel massa dålig konst och en hel massa bra. Det finns dåliga gallerier där man utan tanke skyfflat in så mycket konst som möjligt. Enbart i syfte att tjäna pengar.
Skräpet glömmer vi och koncentrerar oss på det som är bra.
T.ex Sandra Lee och Soul Yeng är bra båda visas de på Ozlands galleri
Sandra Lee målningar är både vackra och underfundiga och hon visar ett stort omfång i sitt uttrycksätt
Soul Yeng är en talangfull fotokonstnär som vi hoppas att få se mer av Springtime in southwest heter den här kolektionen.
Med hjälp av en av hennes bilder kan du bli månadens poet. Skriv 500-1000 ord om en utvald bild och tävla.
Sjöfn

Många går på vernisage för att äta sig mätta får bara hoppas
de hinner se Soul Yengs fina bilder och delta i poemtävlingen

5 kommentarer:

 1. Tänk inte på mig, jag är inte konstnär på något sätt, bara en "art-hangaround" : ))

  Ja det finns otroligt mycket konst i sl och hos mig kan man se något av den mest konventionella och tråkigaste konsten, dvs den som hänger på väggar.
  Det jag gjort själv i byggnader och annat är bara enkel primklistring, lek på amatörnivå med litet förkärlek för det surrealistiska.
  Hos Apmel som är mer av ett galleri finns mer av den konst som möjligheterna i sl erbjuder, tredimensionell och interaktiv.

  Och därute i sl finns väldigt mycket av det, jättelika konstsimmar. I Apmels blog finns alltid tips på de hetaste utställningarna i sl:s konstvärld, sök upp dom! Tavlor som hänger på väggen i sl kan väl vara ok, precis som vilket vykort som helst.
  Men det unika härinne är det tredimensionella och interaktiva, där vi kan resa inne i konsten och delta i den, är det intressanta.

  SvaraRadera
 2. -Utan "art-hangaround" stannar konstvärlden.
  Det är en fantastisk konstvärld ni har byggt där på Solace. Var gränsen går mellan Apmel och Kandi är väl lite svårt att se för en utomstående.
  Bra konst på väggarna kan försköna den värsta HSB-tapet. Det ena utesluter väl inte det andra? För mig är det viktigaste med konst att den berör mig oavsett om det är negativt eller positivt.
  Tycker "Skriet" är en tavla som berör mig men kan inte tänka mig att ha den i sovrummet.

  SvaraRadera
 3. Kul att du gillar våra ställen. Öppet för alla är det när som helst.

  SvaraRadera
 4. Till Kandis snälla kommentarer om Apmel vill jag bara tillägga att jag inte hinner eller har för avsikt att skriva om all spännande konst i SL, men kolla gärna de bloggar jag länkar till, där finns pärlor! Nu senast Quans serie LAST MINUTE PANIC i bloggen Quan's Travelogues..

  SvaraRadera
 5. Det var alldeles väldigt vad ni två, Kandi och Apmel, var blygsamma då. Er del av världen leder säkert många in i konstvärlden. Det tycker jag är en oerhört viktig insats att få människor/avor att komma över "konsttröskeln" som många har.
  "öppet för alla" är ett uppskattat uttryck men inte alltid självklart.
  "Konstig..menar trevlig helg" :)

  SvaraRadera