fredag 2 mars 2012

-Bara en får tjôta så!

-Fikena växlar
Mialinn, Relay, Ego, Rin,Tienkie och PG var där när det här togs,
Stackars Relay blev så trött av att höra oss fruntimmer så han somnade.
men tjôtet består.
Sen "urminnes tider" har det funnits fik och folk som haft vett på att utnyttja dem på rätt sätt. -Att tjôta bort en stund.
För en Göteborgare känns det extra hemma med ett fik där man kan träffa folk lite otvunget och tjôta bort en stund. I RL-Göteborg finns mer än 400 fik!-Bara i centrala stan. Göteborgaren är därmed klar Svensk mästare i cafésittning. Malmö och Stockholm har inte ens tillsammans lika många fik.
När jag började i Second Life fanns det ett utefik vid ambassaden. Där många samlades på morgonen och tjatade bort en stund. Väldigt bra sätt för en newbie att lära känna fler än en eller två.
Därefter höll några av oss till hos Anna-Bella och hennes 50-talsfik till Anna-Bella fick RL-jobb och la ner.
Kändes rätt tomt utan en mötesplats tills Frosty öppnade fik på Solace där det flyttade runt ett par gånger. Kicki tog över Frostys verksamhet först på Silent Night sen på Yadkin. Men det gamla efterhängsna "jobbet" slog till igen. Kicki fick jobb och fikaverksamheten på morgonen insomnade, Kicki har fortfarande mycket annat kul på sin plätt.
Nu sitter vi hos Tienkie på Isola nella Luna och tjôtar bort en stund när vi har tid.
Riktigt mysigt att sitta i de alltid lika överraskande sofforna under ekars djupa grönska.
-Kom med du också vetja! -Gemenskap är aldrig fel.
PS Jag har döpt om landmärket från Isola nella Luna till Tienkies fik -Isolea du..äh det kommer jag aldrig ihåg DS

3 kommentarer:

 1. Tack för fina artikeln Disan.. *ler sött*

  //Tienkie

  SvaraRadera
 2. Fiket på SHOS Vår ”Ambassad” finns kvar med kaffe, the kakor och bullar. Det ligger till vänster om ingången och är öppet för alla.

  MEN Tienkies ställe är mycket trevligt det med. Jag kände mig välkommen och stället är öppet för alla vilket jag tycker är som det skall vara i vårt Second Life.

  /Tina

  SvaraRadera
 3. Jo inne-fiket finns kvar, jag tänkte på ett utomhus-fik som fanns där gräsplanen slutar framför SHOS där bara plattformen finns kvar.
  Nackdelarna med fiket på SHOS är dels att ingen är där dels att man sitter som en "kissnödigt 14-åring på dass livrädd för att toan ska spricka". Området behöver bli uptodate för att dra folk.

  SvaraRadera