torsdag 8 september 2011

Hurra! För viewer 3.1! -Även med Mac OS Lion.

Här sitter man i godan ro och snackar vid fikabordet
Ny dator och ny viewer. Då sjunger Second Life. Jag har tidigare testat Second Life viewer 3.0, 11 augusti och kommit fram till att man bör vänta till version 3.1.
Det har även framförts farhågor om att Second Life, bl.a från Linden Lab, inte skulle fungera med nya Mac OS 10.7 Lion
..en oförsiktig fingerrörelse framåt..
Nu har jag Second Life version 3.1 och Mac Os 10.7.1 så gott som allt fungerar som det ska. Jag har också ny dator, den gamla säckade ihop, med massor av minne och mycket tomt utrymme på hårddisken. Nu funkar det mesta som det skall, sökning går blixtsnabbt profiler likaså inga långa väntetider på att gå, inga tvärstopp inget hackande. Har kollat det tekniska och upptäckt att viewer 3.1 är snäll mot minne och processor. Vid starten när hela inventoryt ska laddas drar viewern 27% av minnet och av processorns effekt. Därefter sjunker det till mellan 15 och 22%. Att ha Firefox och Mail igång samtidigt är inga problem. Viewer 3.1 är den första viewern från Linden Lab som utnyttjar datorns kapacitet fullt ut.
..en oförsiktig fingerrörelse bakåt
Det är bara en liten detalj som jag inte kunna lösa än; Magic Mouse där man scrollar bara genom att glida upp och ner längs musen, inget scrollhjul. I Second Life blir det lite fel -scrollning blir zoom! Om man inte är oerhört försiktig åker bilden ut och in så man blir sjösjuk. Det är naturligtvis en inställningssak men var? Har frågat Linden Lab får se om vi får något svar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar