torsdag 22 september 2011

Ingen "fläskskatt" på oss!

-Träna med Sjöfn var inte det lindrigaste, men säkert effektivt suckar Kynlif
-Forskare vill införa "fläskskatt" för folkhälsans skull. Av samma skäl som man har sprit och tobaksskatt.
-Jag tycker det är bra. Det finns inget skäl till att låtsas att matmissbruk skulle vara bättre än något annat missbruk.
Svenskarna har ökat 10%! i medelvikt mellan 1980 till 2005 medan längden bara ökat med 1%.
Kynlif:Nu ska gamla bebiskilon väck!
Sjukvårdskostnaderna för "fetmarelaterade åkommor" kommer att öka till 25 miljarder 2020. Mer än halva försvarsbudgeten.
Trots det är vi i Norden inte alls tjockast i Europa, det är engelsmännen. Även de vill beskatta onyttigt mat. Kan man sen ta bort momsen på gymmen så de blir billigare skulle mycket vinnas.
Nu kommer alla de som påstår att ni av medicinska skäl inte kan gå ner att gå i taket. Ni är 1.5% av de överviktiga 98,5% har helt enkelt missbrukat mat.
Som forskare hävdar jag att vissa människor har en missbruksgen, sen är det slumpen som avgör vad de missbrukar. De är också väldigt få. 80-90% av oss har inget att skylla på det är bara att motionera mer och äta mindre.
Så nu hoppas vi få se er i motionsspåren varje dag!
Sjöfn

2 kommentarer:

  1. Bara man inte tror att man blir fet av fet mat. Det är ungefär lika dumt som att tro som att man blir grön av grön mat!

    Det är kalorier, främst till följd av stort sockerintag, man blir fet av.

    SvaraRadera
  2. Ähum..fett-doktorn, hon som förespråkar fettdieten lider av hög kolesterol och diabetes 2, så det var inte helt rätt.
    Tror att lagoma korvar är bäst. Allsidig kost, 50-talsmat anpassad till dagens kaloriförbrukning. Vad gäller socker håller jag helt med, maten kryllar av osynligt socker numera. 1960 köpte vi och åt 25 kilo strösocker per person och år 2010 köper vi 7 kilo per person men äter 35 kilo socker per person och år

    SvaraRadera