I juletid får även en Götisk Sköldmö lägga undan svärdet och gå på upptäktsfärd i köksregionerna.
-Asch jag är dokumenterat läskunnig, har gått matlagningskurs för studenter och är "kokboksinnehavare". Säger som Ingmar Stenmark -Dä ä bare å åk!
-Skinka ska kokas och griljeras, doppekaka ska bakas, julkorv kokas, godis ska tillverkas, bruna bönor, senap ska röras ihop, ett äpple ska hackas fint och blandas i sillsalladen. Ölen och snapsen, Linjerullat, ska kylas.
Det småputtrar hemtrevligt i grytorna och luktar gott. Allt verkar så lugnt och hemtrevligt så man kan provsmaka ett litet litet glas av årets glögg. -Då händer det - allt ska ha någon form av insats samtidigt, röra, ruska, ta ut ur ugnen, djävlar där kokade det över, faan där brände det vid, djävlar nu spillde jag........Men till slut är maten god och klar och köket renoverat.
Gammalt recept på Dalslandskaka, förenklar det lite genom att köra i hushållsassistenten, när degen släpper från bunken är det okey, och flytta plåten nerifrån och upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar