fredag 17 december 2010

Gud ville men inte Freja

En Fylgia vakar över Sverige
Inte bara det osannolika har hänt utan även det ännu mer osannolika har hänt.
En självmordsbomare har i Guds namn utlöst sin bomb i Stockholm  Sverige. Det var osannolikt ända till förra kördagen.
Det ännu mer osannolika är att bomben inte exploderade på Drottninggatan eller Centralstationen som det nog var tänkt med 100-tals kanske 1000-tals döda utan att bomben small för tidigt och bara delvis i en lite gränd där bara förövaren befann sig. Skadorna blev 1 död - bombmannen själv 2 lätt skadade, ett förstört stuprör och några spräckta fönsterrutor.
-En sagolik tur! Eller...? I de patriarkala religioner, allihop, brukar man använda uttryck som; Om Gud vill, det ligger i Guds händer, Gud är god.
Eftersom vi svenskar är så ogudaktiga enligt ovanstående religioners prelater så måste det vara någon annan starkare makt som räddade oss. För att använda klerikalt språkbruk. Vem?
Freja? Oden?Tor? Frigg? Vi har ju bara varit kristna i 800-1000 år. Eller var det Fylgiorna och Hamingjorna gamla hedniska skyddsväsen, som vakade över oss. De går i arv släktled efter släktled och beskyddar oss från olyckor krig, svält och annat elände. Med 10.000 tals personer på samma ställe blev de tydligen extra kraftfulla.
-Eller var det bara ren bonntur? Döm själv. Jag ska i alla fall blota väl i afton -för säkerhets skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar