måndag 15 augusti 2011

-Gudinna i människornas land!

Varje dag utom fredag besöker Freja Midgård där människorna bor. På fredagar får människorna komma till henne.
Från sitt hem Sessrumnir i Folkvang blickar Freja ut över världen för att se så allt är bra. Hon ser också vart Bifrost, regnbågen, leder henne idag. Strax tar hon sig ner för Bifrost hälsar på Heimdal väktaren vars uppgift är att blåsa i Gjallarhorn när faror hotar gudarnas rike.
Du kan mycket väl ha mött Freja när hon besökt Midgård där du bor. Hon är inte lätt att känna igen för hon är en mästare i att klä ut sig.
Visst har väl just du någon gång kommit till en plats där du upplevt "närvaro" oerhört starkt. Du kanske spejat runt och bara sett en korvförsäljerska, en gatumusikant, eller en vanlig "Konsum-tant" med sin lilla handväska hårt hållen framför sig. Du har spejat vidare och när du vänt dig om är Konsum-tanten oförklarligt borta som om hon aldrig funnits där.
-Du kan ha mött Freja.
Ett säkrare sätt att veta att Freja är närvarande är "kornblixtarna". Blixtar utan ljud. Vanligtvis på sensommaren och höstkanten. Det är inte åska på lång håll som många tror utan Freja som går över kornfälten och slår med sitt eldstål för att se så säden gror som den ska.
Du ska inte vara rädd för Freja. Hon vill dig bara väl. Hon vill dela sin kärlek med dig. Vara en vakande extramamma för dig. De enda som behöver frukta Freja är de som skadar hennes barn och Frejas barn är alla vi som lever här i Midgård. Mot onda våldsverkare är Frejas hämnd ohygglig.
Gör vad du kan för att sprida Frejas kärleksbudskap, det behöver inte vara något märkvärdigt; le mot en okänd, håll upp dörren för en som bär på mycket, säg tack när du får nåt. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
Vi bygger inte en bättre värld med ett enda jättestort spadtag 
utan med oändligt många små skedar, en i sänder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar