onsdag 24 augusti 2011

-Nu kan bloggaren tigga ihop till brödfödan!

De här "eländet" hittar du här
I en värld där ingen vill betala för något, särskilt inte kreativt arbete som bilder, texter och musik eller för att läsa bloggar finns nu möjligheten att lägga till en tiggeriknapp kallad Flattr vilket sägs betyda "smickra". 
Man kan lägga den under bilder och man kan lägga den under texter eller på bloggar så kan den som vill skänka en slant till den arme kreatören av sin godhet och eventuella välvilja
Hårddraget kan man säga att varje blogginlägg "kostar mig" omkring 250-300 kronor. Jag har skrivit 515 inlägg hittills vilket om jag debiterat fullt ut hade inbringat mig 128.750 kronor. Vilket det inte gjort så jag har alltså gått back 128.750 kronor. Vilket många anser vara helt okey.
-Jag har ju så roligt på mitt jobb.
Visst har jag det men bloggandet finansieras av mitt dagliga betalda arbete och jag tycker det är kul. Men utan upphovsrätt på de jobb som jag får betalt för hade denna bloggen inte funnits alls. Jag hade inte haft ett hem, ingen mat eller i bästa fall ett tråkigt jobb jag inte vill ha.
Nej jag kommer inte att lägga in ett tiggarknapp.
-Aldrig att jag förnedrar mig till det. Jag blir egentligen upprörd över att tjänsten finns.
-Ska duktigt yrkesfolk behöva resignera inför ett allmänt "TA HIT" och tigga ihop sitt levebröd?
-Känns lite medeltida.

3 kommentarer:

 1. Ska man börja ta betalt för sina fritidisntressen nu också var min första tanke, är det så långt kommersialiseringen av alla mänskliga behov nu har drivit oss?

  Ja visst, finns det folk som försörjer sig på att blogga - det verkar gå bra för vissa av dem också, men de använder ju bloggen som ett medel för att dra till sig läsare för att därigenom få reklamintäkter och föreläsningsuppdrag (som jag har förstått det). Aldrig i livet tt jag skulle betala någon för ett inlägg på Internet.

  Vill de får de väl börja ta entréavgift så slipper de mig helt och många andra dessutom och där tappar de sina reklamintäkter och övriga uppdrag också. Det bästa med det är ju att de skulle få ännu mer tid över för sitt avgiftsfinansierade bloggandfe eftersom de inte skulle bli inbjudna till s.k "kändisfester" där de skulle få umgås med andra som var kända för tt vara just "kändisar" och inget annat.

  SvaraRadera
 2. -Skönt att någon håller med mig.
  -Bara tanken att tigga gör mig grön! Luktar Piratpartiet lång väg.
  På kändisfester har man lämpligen våtdräkt - champagnen sprutar överallt så dit går jag inte heller. :)

  SvaraRadera
 3. Äntligen kan vi som harså kallad pensionsinkomst få lite extra. Tiggarknappen kan ge oss möjlighet röka de cigaretter vi vill, utan att hänvisas till lågprismärken.
  Blogga för din Prince!
  Änteligen kan vi åter köpa det årgångsvin, vi var vana att dricka istället för det blask som bjuds för ...under 60 kronor!
  Blogga för din Pava!
  Nä, håller med Bock och Vanadis!
  Slutar hellre röka och dricka vin än tigger!
  Vilken löjlig tjänst!
  //Tour Spoonhammer

  SvaraRadera