torsdag 21 november 2013

-Det är synd om dig Putin!

Efter Putins uttalande att kvinnor trivs bäst vid spisen
kändes det helt naturligt att gå runt på Röda torget
i "Free Pussy Riot"-tshirten
-Du skulle kunna göra mycket för ditt land om du inte behövde springa runt och leka karlakarl hela tiden!
Rysslands president Vladimir Putin och hans parti gör gemensam sak med Ryskortodoxa kyrkan deklarerade igår att "feminism är onaturligt". Ryska kvinnor ska föda minst tre barn var och laga god mat till sina män hette det.
-"Jag uppfattar detta fenomen, som kallas för feminism, som mycket farligt eftersom feministiska organisationer förkunnar en pseudo-frihet för kvinnor som i första hand ska utövas utanför äktenskapet och utanför familjen", sa patriarken Kirill på en presskonferens tillsammans med Putin.
-Du har fel Putin och du med Kirill. Ser ni till ert lands bästa så befriar ni kvinnorna i dag.
De länder som har den högsta levnadsstandaren har också de mest jämställda kvinnorna och de länder som har de mest förtryckta kvinnorna har den lägsta levnadsstandarden.
Du riskerar att föra ditt älskade Ryssland tillbaka till 1500-talet.
Det är synd dig lille Vladimir.
En statsman så fast i sin påtvingade mansroll kan inte ha det lätt.
Ständigt behöva bevisa för sig själv och andra att han duger något till.
Du är en produkt av ett antifeministiskt samhälle där den stora starka karlen är idealet.
Att växa upp i ett sådant samhälle och bara vara 1.68 lång och ganska spinkig kan inte ha varit lätt.
Antagligen fick du stryk av de större kamraterna när du var liten. Detta skapade naturligtvis ett enormt självhävdelsebehov.
Vilket du lever ut inte bara genom att bli Rysslands president gång på gång utan genom att skjuta, jaga, flyga, dyka, utöva judo ja allt som en "riktig karl" förväntas göra.
Du behöver inte bevisa allt detta.
Det enda vi kvinnor kräver av dig är att du är en klok demokratisk president som inför jämlikhet mellan könen, som i den gamla Sovjetstaten, och låter alla människor oavsett kön och sexuell läggning tillsammans skapa ett rikt och välmående Ryssland.
Då kommer ditt och många andra folk att komma ihåg dig som en stor president istället för en lite kille med ett enormt självhävdelsebehov.
Sjöfn
Fotnot: Putins längd är en statshemlighet men de som kan fotometri har jämfört med bl.a statsminister Fredrik Reinfeldt som öppet deklarerat att han är 1.88 i strumplästen och därmed ett huvud längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar