tisdag 8 oktober 2013

-Män får lika mycket stryk som kvinnor!

Vi är lika goda kålsupare av båda könen.
Det häpnadsväckande resultatet har Sahlgrenska Akademien kommit fram till i en intervju-undersökning.
Det har tidigare inte gjorts någon liknande undersökning helt enkelt att frågan; Blir du slagen hemma inte har ställts till män bara till kvinnor.
Mäns våld mot kvinnor ger värre skador på grund av männens större styrka. En genomsnittsman är 30% starkare än en genomsnittskvinna.
I den här undersökningen talar 8% av männen och kvinnorna om att de blir slagna eller utsatta för psykiskt våld regelbundet. I samma undersökning uppger 16% av båda könen att de blivit utsatta för våld eller psykiskt våld i nära relation någon gång.
Undersökningen visar också på en stark ökning i de yngre åldersgrupperna.
-Hjälp finns!
I första livet är Västra Götalandsregionens hemsida  våldinärarelationer.se en bra inkörsport för den som vill veta mer.
I Second Life finns support bl.a på simen Sanctuary of Hope & Recovery

2 kommentarer:

 1. Jag får stryk av min fru!
  Jag är en gift man på 42 år med 2 utflugna barn, en son och en dotter som båda pluggar på annan ort. Min hustru är 37 år. Vi har alltid haft ett jämlikt förhållande, men när barnen flyttade ut blev hon som förbytt. På soffbordet i TV-rummet stod det ett par odiskade tallrikar, bestick och glas. Hon drog mig i håret och svor och skrek om vad jag menade med att låta det stå kvar odiskat. Jag sa att det är väl lika mycket hon som släpat fram grejer som stått kvar odiskade, och att det är lika mycket hennes ansvar. Då blev hon svart i ögonen och örfilade mig hårt. Jag är INTE fostrad med "att man inte får slå tjejer", och jag tycker det är helt rätt att slå tillbaka, oavsett kön. Men när hon örfilade mig gång på gång blev jag rädd för henne, jag vågade inte resa en hand mot henne, jag blev helt paralyserad av rädsla. Jag är själv förvånad, trodde aldrig att jag skulle va rädd för en kvinna, hon är fysiskt mindre än mig. Men förutom örfilarna så är det något med hennes aggressiva blick och röst, hela hennes aggressiva kroppsspråk är skräckinjagande. Efter den gången så är det jag som sköter all disk och städning. När hon varit missnöjd med mig på nåt sätt har jag fått ta emot mycket stryk, örfilarna är det vanligaste, men det har även blivit knytnävsslag som gett blåmärken. Hon har knäat och sparkat mig med ett spräckt revben som följd, när jag tappar luften och faller till golvet har hon satt sig på mig och fortsatt slå. Hon vet hur rädd jag är för henne. En gång sparkade hon mig på pungen så hårt att jag låg ner i över en halvtimme. Förutom det fysiska så hånar hon mig och säger att jag är ett värdelöst kräk och saker som att "Det gör dig gott!" När jag förklarat för henne hur ont jag har av hennes fysiska och psykiska misshandel så skrattar hon åt mig. Jag har försökt lämna henne men hon har tagit ifrån mig plånbok, pengar, mobiltelefon, bilnyckel. Jag kan inte ta mig ur det här. Hjälp mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är en man som skrev i flera bloggar om det här för 1,5 år sen.

   Ovanstående skrev jag i flera bloggar för 1,5 år sen Det har nu gått ca 3,5 år sen min fru läxade upp mig första gången. Jag kommer raka vägen hem från mitt vanliga jobb, jag vågar inget annat. Jag har inget kontokort, hon sköter mitt konto helt och ger mig en ”veckopeng” på 60(sextio) kr, resten av min lön tar hon. När hon lämnar hemmet låser hon in mig i ett förråd i källaren. Ibland kan hon vara borta med sina väninnor på Ålandskryssning en helg, och jag är inlåst hela helgen. Hon ligger med andra män som det passar henne, och ibland filmar hon samlaget med sin mobiltelefon och visar upp det för mig. Själv har jag inte haft sex på 4 år. Jag får städa och diska hårt, putsa fönster, tvätta och stryka hennes kläder, vika dem noggrant, tvätta och vaxa hennes bil. Hon är väldigt pedantisk, minsta fläck så får jag storstryk. Nu har jag dock lärt mig att vara väldigt noggrann eftersom jag är så rädd för henne, eftersom jag nu lärt mig göra allt så noggrant så får jag inte stryk så ofta numera. Ett par örfilar då och då. Hon vet när våra vuxna barn kommer hem, då låtsas hon som ingenting, barnen har ingen aning. Några av hennes väninnor vet att jag är hennes slav, och de vet att det INTE är nån sexlek, utan att jag får stryk och kryper för henne på riktigt, och när väninnorna kommer på besök så brukar hon slå mig mycket och tvinga mig göra förnedrande saker för att roa sina väninnor, en av dem levde med en kvinnomisshandlare en gång, och hon njuter av att se mig få stryk, men de andra kvinnorna är också väldigt roade av att se mig få stryk, de verkligen njuter. Ibland har jag fått städa åt dom också. En gång när min fru trodde att jag skvallrat på väg till jobbet så klådde hon mig sanslöst sönder och samman, och trädde ett rep runt halsen på mig och sa att hon skulle hänga mig, jag visste inte att man kunde vara så rädd som jag var då, men hon skonade mig, efter dess vågar jag inte försöka rymma. Hon vet att jag tänkt ta livet av mig, därför binder hon mig till händer och fötter för att hindra mig när hon inte är hemma. Hon vill ha mig kvar i livet, så hon kan behålla sin makt över mig. Så nu vet du hur livet kan vara för en man. /Per

   Radera