fredag 1 februari 2013

-Rod Humble uppfinner Facebook och Second Life!
-Igen!

Med en webskärm rezzad kan du numera läsa om Second Life i Second Life
-Wow it´s great utropar Linden Labs VD Rod Humble. Euforin över deras senaste skapelse "dio" är oändlig. 
En ny värld öppnar sig för alla! -Linden lab ger dig nya verktyg att skapa och visa din skapelse för hela världen.
-Jaha men Second Life finns ju redan sen 9 år tillbaka. Facebook finns ju också sen många år tillbaka. Bloggar om Second Life finns ju väldigt många.
Det euforiska herrarna må ursäkta men vad jag sett hittills påminner "dio" väldigt mycket om avsomnade Avatars United.
Det händer inget nytt i "dio", det finns en kort text och några bilder från en sim och en slurl du kan klicka på. Klickar du på slurlen startar Second Life viewer och om allt fungerar som det ska kommer du till rätt sim. Som på Facebook kan du lägga till egna alster av olika slag
Vi kan jämföra med min, och alla andra SL-bloggares bloggar, jag skriver en text och lägger till en bild och en slurl. Klickar du på slurlen så startar SL-viewern och du kommer till rätt adress.
Hemligheten som herrarna är så euforiska över visar sig vara en helt annan men på herrars vis har de svårt med att uttrycka sig mitt i all euforin.
Slurlen du kommer till visar sig vara ett spel till stora delar uppbyggd av screenshots från Second Life. Det finns sjöormar som kan dra ner dig i djupet och mystiska slott och grottor att utforska mer eller min dre med livet som insats.
Det man skapat är ett enklare och snabbare sätt att bygga simar och kombinerat med "facebook" samtidigt.
Hur det sen blir med detaljer som copyright och upphovsrätt, det finns stor chans att just du kommer att hitta bilder från just din sim någon annanstans. Vem har då upphovsrätten? Den som byggde simen först? Den som tog bilden? Den som kombinerade bilder till en ny sim?
-Kan tänka mig ett steg till i den här utvecklingen, man kan precis som i dagens Zyngaspel på Facebook komma att få köpa till olika saker som gör spelen lättare.
-Nu vet ni vad Rod Humble menar när han säger "Wow it´s great", tolkat av en kvinna blir det lite fler ord och kanske aningen mer informativt.
Länk till dio du kan logga in med facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar