fredag 8 februari 2013

-Häxprocesserna har blivit elektroniska
Kvinnohatet blomstrar i sociala medier -som det här

Det här inlägget handlar inte direkt om Second Life men handlar samtidigt ändå om Second Life, Facebook, twitter och andra sociala medier. Utan tvivel är det inte dess mindre angeläget att publicera.
Det handlar om hur mycket vi anser att vi kan häva ur oss eller inte häva ur oss. Det är många som fortfarande tror att t.ex en avatar bara är ettor och nollor som hoppar runt på skärmen och vägrar inse att det finns en människa som styr dessa ettor och nollor. En människa med samma känslor som du.


ONE BILLION RAISING började som en uppmaning till handling utifrån den häpnadsväckande statistiken att 1 av 3 kvinnor på jorden kommer bli slagna eller våldtagna under sin livstid.
Med världens befolkning på 7 miljarder betyder det mer än en miljard kvinnor och flickor. Den 14 februari 2013 kommer män och kvinnor i Second Life tillsammans med aktivister, författare, tänkare, kändisar och människor över hela världen att förenas i en gigantisk gala av enighet, individuell styrka för att manifestera behovet av förändring. Second Life -evenemanget kommer att innehålla en scen där 200 personer kan dansa tillsammans, omgiven av ett område med konstinstallationer och informativa utställningar. En mängd olika artister kommer att spela under 24-timmar, vilket gör att människor över hela världen kan delta i denna virtuella händelse oavsett deras tidszon. Regionerna är G-märkta så att alla invånare får möjlighet att delta.  

Syftet med evenemanget är att öka medvetenheten, inte att samla in pengar, men information från verkliga organisationer kommer att vara finnas för dem som vill donera.
All information får du här 
Länk till SVT-Uppdrag Granskning 
Länk till Fokus artikel där ung man försvarar sig; -Det är bara text!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar