fredag 22 februari 2013

Idag kommer en svensk man att slå ihjäl sin kvinna
Blir det du?

Den 4:e februari slog Leif ihjäl Stina. Ikväll kommer en annan svensk
man att slå ihjäl sin kvinna. Den 12:e mars och den 30 mars kommer
en annan man att slå ihjäl en kvinna han bor eller har bott med.
Idag 22 februari är det Internationella brottsofferdagen. på siten "Dödsorsak kvinna"  finns fakta om kvinnovåld i tio länder.
Under ett och ett halvt år har journalisterna Karin Alfredsson och Kerstin Wiegl och bildjournalisten Linda Forsell rest runt och dokumenterat kvinnovåldet i Pakistan, Egypten, Sverige, Mexiko, USA, Sydafrika, Spanien, Ryssland, Brasilien och Kongo.
De har träffat kvinnor som utsatts för våld och överlevt. De har träffat människor som arbetar för att minska våldet och de har skrivit om kvinnor som misshandlats till döds av sina män eller män som de tidigare haft en relation till.
Nu är det en dryg vecka sedan 24-timmars protesten mot kvinnovåld One Billion Raising avslutades. Arbetet mot kvinnovåld får inte avstanna bara för att den dagen är över utan vi, du och jag, måste fortsätta arbetet mot kvinnovåld var och en på sin kant. Tala om saken.
Tjugo kvinnor blir mördade av sina män varje år i Sverige, en var 18:e dag, det är inte bara tjugo för många. Tio av dem hade kunnat räddats om samhället agerat i tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar