onsdag 27 februari 2013

-En fish & chips kostar 36 minuters löpning!

Omega-3, transfetter och en tredjedel av dagens kaloribehov toppat med
kladdiga fingrar.
Omega-3 är ju bra men resten kan jag leva utan
Var på RL-idrott i helgen. Frapperades av att även vi svenskar har börjat hemfalla åt "amerikanska matvanor". Det ska ätas. Jämt. Det säljs olika sorters skräpmat på våra arenor som aldrig förr. Köerna till stånden är oändliga.
Vi har skrattat åt amerikaner när vi sett på TV att mellan varje game i tennis så går det runt försäljare med korv och bröd, chips, dricka, popcorn hamburgare och en massa annat. Och folk köper för glatta livet och proppar i sig.
Nu varar en bandymatch i 90 minuter plus 15 minuters paus och resa från och till. För min del ungefär två timmar totalt.
Visst jag "hemföll" också åt lite ätande. Kaffe och bulle i pausen på pressläktaren. Men det skulle jag tagit ändå så det extra kaloritillskottet blev plus minus noll.
I Second Life kopieras naturligtvis även detta så på simen Seagull Island kan man bl.a få Fish&Chips inslaget i tidningspapper på engelskt vis.
27 minuter på bygelhästen och jag har förbränt en portion fish&chips
En portion innehåller 600 kalorier eller lika mycket som en normal middag.
För att förbränna detta krävs 38 minuters löpning eller 27 minuters hård gympa.
En portion på 600 kalorier är väl inget att säga något om som ersättning till middag men som mellanmål mellan lunch och middag eller som extra kvällsmål. Hjälp.
Ekvationen är simpel: Äter man mer kalorier än man förbränner så ökar man i vikt och vice versa.
Varningstext som på cigarettpaket
på den här korvvagnen
Man brukar säga att 3500 kalorier motsvarar ca 450 gram fett. För att minska i vikt med 450 gram måste man förbränna 3500 mer kalorier än vad man får i sig. Minskar man sitt dagliga intag med 500 kalorier så förlorar man cirka 450 gram fett under en vecka (500 kalorier gånger sju dagar).
Ökar man sitt kaloriintag med en portion fish&chips om dagen går man upp 450 gram/vecka eller 23,4 kg på ett år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar