torsdag 17 februari 2011

Nu spyr jag snart på Tokholmarna!


-Jag blir så trött att jag kan spy! - Alla dessa djävla 08:or som ska hävda sig jämt så fort det får väderkorn på en 031:a.
Ska inte dra alla över en kam, mina kvinnliga bekanta  från Landet Nordanskog är det inget fel på. Många killar är också schysta men de dyker sällan upp. Det är de här potensbefriade småkillarna som dyker upp överallt och bara gnyr på oss Göteborgare. Senast var det på Raj-Raj. När Ikaros kraschade var det bara jag kvar från Sveriges framsida och då körde de igång. En ensam tjej är väl ingen konst! -Det var fel på vitsarna, det var fel på fotbollen och hockeyn. Det var fel på i stort sett att vi 031:or ens fanns till. Ganska snart följde resten av västkusten med i "soporna" från Strömstad i norr till Båstad i söder.
Blir inte klok på att de som "kommer från kungliga huvudstaden" har så dåligt självförtroende att de måste hävda sig så alldeles väldigt bara för att lilla jag från den "kontinentala staden Göteborg" dyker upp. -Jag är väl en kaxig djävel antar jag men 25 mot 1! Bära sig åt som rädda småpojkar i sandlådan. För det är rädsla som styr, rädsla för det okända, rädsla för den som är starkare, rädsla för starka kvinnor - så stark rädsla att de känner sig själsligt impotenta, skräcken för att ingen ska imponeras av att de minsann kommer från Stockholm. Vilket väldigt få gör, äkta Stockholmare som bott mer än tre generationer i staden lär det bara finnas 70.000 av. Resten är inflyttade "bonnläppar" precis som alla vi andra i "landsorten". Patetiskt att se så många "stora starka karlar" skallra med knävecken så de överröstar kyrklockorna. Bara för att de ser en liten tjej med ett djävla självförtroende och en stor käft.
-Vad jag ännu mindre begriper är att samma killar som spyr galla över västkusten är de första som kastar sig ner hit till Sveriges badbalja så fort de får semester. - De börjar säsongen med spruta champagne på allt och alla i Båstad. Sen spyr de sig fram längs kusten; Tylösand, Mellbystrand, Marstrand, Lysekil, Smögen, Grebbestad, Fjällbacka och Strömstad. En och annan avstickare till Ullevi och Liseberg brukar också ingå. Visste ni förresten att det får plats 10 Gröna Lund på Lisebergs yta? -Efter att Gröna lund byggt ut.
Men de allra märkligaste är att om allt och alla är så kassa här på västkusten - varför kommer de hit?
-Inte vet jag men nästa semester tar jag i Stockholm, på sommaren när de är här på västkusten. Då kanske man kan få träffa de där trevliga härliga urstockholmarna istället.

2 kommentarer:

 1. Hoppla vad vi generaliserar bara för att folk har lite humor. Jag vet göteborgare som skojar hej vilt om stockholmare. Det lilla "tjabberiet" har väl funnits redan långt innan både du och jag föddes Vanadis?.
  Jaga fyller kriteriet "Stockholmare i 3 generationer bakåt men jag gillar mina vänner från Götet, både i SL och RL. Jag gillar dom för deras vänlighet, humor, rättframhet och framför allt lugnet dom har.
  Så Vanadis, svärta inte ner de oskyldiga i ditt eget landskap eller rent av Stad. Många skojar om detta, men jag har svårt att se distansen i det DU skriver. Du verkar inte alls ha det självförtroende du skryter om. Visa att du är en goooo göteborgare du med! ;)

  SvaraRadera
 2. -Hur mycket humor är det att jämt höra samma skämt om Kal o Ada tror du?
  -Är på tiden att komma vidare nu.
  -Mitt självförtroende eller "go gumma koefficient" är det inget fel på. Uttråkad av samma tröttsamma tjöt är en annan sak.

  SvaraRadera