torsdag 9 februari 2012

Make love not war!

Vad kan vara mer naturligt än att sitta naken på en vacker blomsteräng
och blåsa maskrosbollar? Sprida det goda budskapet för vinden
Det var Hippierörelsens budskap innan det försvann i haschdimmorna.
Hippiekulturen uppstod under 1960-talet och med dem en färggrann klädstil som senare övergick i "trashanksmodet". Budskapet var fred och miljöfrågor med slogans som flower power och make love, not war. Andra saker som ofta förknippas med hippiekulturen är deras positiva inställning till sex och den speciella klädstilen.
Att de har sex bakom mig är väl inget konstigt? Alla däggdjur har sex
Den goda saken försvann i haschdimmorna för knarkförsäljarna hittade en gyllene marknad och den s.k. fria kärleken gällde främst männen. Eftersom det var samma mulliga mansgrisar i ny förklädnad blev de svaga kvinnorna förtryckta och de starka gjorde nåt annat.
Nu finns möjligheten att i Second Life leva Hippieliv förhoppningsvis utan att göra om 60-talets dumheter. Vara rädd om miljön och ta vara på varandra är ingen dum tanke. Vi är ju ändå bara en del av naturen. Vi slår ju inte sönder våra hem inomhus kanske är dags att även vårda miljön utanför de fyra väggarna.
-Är du Hippie?
Gör Hippietestet här! Jag är 33% Hippie, hoppas det är de goda procenten. På SL-Hippie simen har de även intressanta diskussioner av olika slag.
Commune Utopia hittar du här
Kultlåten från året det begav sig framför alla andra:

3 kommentarer:

 1. Hmm, avatarer är inte däggdjur ;) Några är kanske dräggdjur men de flesta har utvecklas från Eniac-liknande jättestora digitalamöbor och kan därför härledas till gruppen binärsaker.

  SvaraRadera
 2. Apmel blev 42% Hippie, men då var ju hans husse det när det begav sig :)

  SvaraRadera
 3. @Sven: Knappgökarna bakom avorna är typiska däggdjur :)
  @Apmel - kan inte avgöra om det var du eller jag som "vann" den tävlingen :)

  SvaraRadera