tisdag 14 februari 2012

Alla hjärtans dag idag!

Kul att få apa sig lite
Idag den 14:e februari är det Alla Hjärtans dag. Vad vore Second Life om det inte fanns en Valentine Town?
Amerikanarna är ju tokiga i Valentine day. Det köps presenter och det hålls jippon av alla de mest krystade slag och det skickas kort.
Firandet av ett helgon med namnet Valentinus den 14 februari började inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet, men exakt vem denne var är oklart. Flera olika martyrer med namnet Valentin.
Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden och uppstod möjligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Detta inspirerade pojkar och flickor att fundera på vem som skulle bli deras Valentin, det vill säga vem som de skulle hålla ihop med minst ett år framöver.
Redo att fånga en karl
I Sverige har seden att på lek para ihop flickor och pojkar funnits men i tradition varit förlagd till pingsten. Denna hedniska sed med Majbrud har väl självdött men det är ju fortfarande populärt att gifta sig i Pingshelgen. Det berättas att bonddrängarna gick och gömde sg den här dagen för att inte någon kvinna skulle slå klorna i dem och tvinga dem att gifta sig.
Kvinnorna förväntades ju sitta och vänta på en karl i 364 dagar om året men den 14:e februari var det bara att kuta det fortaste man kunde och slå klorna i den inte ont anande utvalde.
God Jakt flickor om ni inte reda löst problemet nån annan dag. :)

Valentine Town

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar