fredag 16 december 2011

Vanadis testar Firestorm

-Vad är detta? Nacken lyser som solen?
Varför gjorde jag det?
Överallt i vårt svenska SL kommer vi förr eller senare fram till den punkten när vi börjar prata viewers. Det är ungefär på samma sätt som folk i RL pratar om bilar; Min bil är bättre än din därför att....
Tidigare verkade det som om olika viewers passade olika grafikkort och eller operativsystem.
Mitt problem just nu med viewers är att jag behöver använda två olika för att få ihop en som är bra.
Second Life 3.2 funkar jättebra streaming music låter som det ska och inget krångel med "starta, starta, starta musiken" eller toggla som nördarna kallar det. Enda felet med den viewern är att den inte går att ta bilder med. Alla bilder får ett blått nedre vänstra hörn så till bilder använder jag
Dolphin 3.2 Lugn och stabil viewer utan större problem utom "streaming music" - inte minsta lilla knäpp hur jag än "togglar" och macklar.
Vanadis i "motljus"
För att kanske lösa det här bestämde jag mig för att prova en tredje viewer. Förut har jag använt Kirsten S21 men den är saligen avsomnad p.g.a sjukdom. Väldigt tråkigt.
Valet föll på Phoenix/Firestorm. Laddade hem senaste versionen till Mac OS startade och såg något alldeles förfärligt fult. Skaparen av denna "tingest" har inte en susning om användarvänlighet. Trots detta gjorde jag alla inställningar som fanns för att få viewer att se hygglig ut.  Trots det en ganska fruktansvärd upplevelse.
Gäller att bli av med alla filer.
Nu var det dags att testa funktionen. Det finns ju skin att ladda hem till Firestorm. Tp:ade till Bryggen, där brukar finnas musik och olika ljusförhållanden att testa.
Det första jag märkte var att Facelight inte var dimmat längre utan lyste som solen och vad som var ännu värre var att de lyste upp nacken! Ansiktet blev kolsvart! Bara att lägga ner Firestormprojektet tp:a till ambassaden där hade jag inget hår utan tre plankor som stack ut i nacken! Hade Firefox igång samtidigt vilket inte brukar vara några problem men nu gick det inte att stänga av Firefox. Tydligen ställer Firestorm till det i den gemensamma cachen.
Loggade ut och raderade Firestorm från min dator, detta program kan vara skadligt för datorn.
Slutbetyg: Firestorm är bättre än Second Life Viewer 1.5 men sämre än allt annat jag provat.

4 kommentarer:

 1. Intressant att få ta del av hur olika viewers beter sig på en Mac för det verkar skilja en del ibland. Det svänger en del på "viewerfronten" och just nu tycker jag att Lindens egen viewer är ett bra val.
  Starlight-tillägget har nu en riktig installer/uninstaller och med den blir Lindens egen viewer ännu bättre.

  SvaraRadera
 2. hahaha och jag tycker precis tvärt om, inte ens om jag får betalt vill jag använda LLs viewer:) men så har jag ingen mac heller...
  för mig funkar FS perfekt har inget av de problemen du skriver om. men som sagt smaken är som baken:) tack å lov har vi valfrihet.

  SvaraRadera
 3. @Vampi: Självklart har vi valfrihet, bara för att jag använder eller skriver om en sak är det väl inget skäl att "följa" John på mig?!
  @Sven: Ska det funka på Mac krävs nästan en installer/uninstaller. Det mesta som "sker" på en Mac sker automatiskt därför är det väldigt svårt att veta exakt vad som hänt och rätta till själv. Tack och lov finns det gratis och kompetenta program för den saken. -Ska testa Starlight med installer nu, förra gången funkade inte alls.

  SvaraRadera
 4. Fasen Sven! Det finns 4987 olika downloads till MacOS som heter Starlight!

  SvaraRadera