onsdag 13 april 2011

Bloggtips: -Därför hatar män kvinnor!

Har just läst Svante Tidholm blogginlägg; Därför hatar män kvinnor.
Svantes slutsatser ger en rätt logiskt förklaring varför män "slår" kvinnor, fysikst eller verbalt, och har svårt att tåla "kvinnor med starka röster". Länk till Svantes inlägg

3 kommentarer:

 1. Äh sånt trams. Det är bara testosteronet som talar. Testosteron o typ ADHD störningar. Tror tyvärr inte på dom där djupa förklaringarna ;)

  Själv har jag ingen erfarenhet av saken. Har aldrig haft "nöjet" att ha en sån man. Mina har varit riktiga softisar :P

  SvaraRadera
 2. Det enda jag håller med Svante om är detta:"Kvinnoförtryck däremot, det är en folksport, något vi tränas in i från barnsben. Att ta steget över gränsen, till att att börja hata, är kort. Många av oss män gör det någon gång under våra liv. En del av oss tar till fysiskt våld."

  I övrigt anser jag att han mest försöker bortförklara ett samhällsfenomenet som - enligt mig - grundar sig inte så mycket på mäns oförmåga att älska sig själv utan mer på att det på något sätt är "accepterat", "ursäkligt" eller "tillåtet" för män att slå på kvinnor om de skulle må dåligt - eller egentligen hur fan de än mår...

  SvaraRadera
 3. -Alla har rätt skulle jag vilja säga, det finns inte bara en förklaring till varför vissa män slår kvinnor. Svartsjuka brukar tillskrivas rädsla och impotensneuros, det faktum att kvinnan är 70% svagare än mannen är en patologiskt kvinnohat är en annan som vi sett sedan Ignatius Loyolas dagar.
  -Har heller aldrig råkat ut för en man som slår men jag har intervjuat många offer.

  SvaraRadera