tisdag 20 maj 2014

Nu avgörs den virtuella framtiden

Det finns gott om åhörarplatser på LEA och gott om bildskärmar
Det försöker i alla fall SVVR - Silicon Valley Virtual Reality Conference & Expo 2014 få oss att tro.
Konferensen samlar många experter på ett och samma ställe bl.a. Palmer Luckey (Oculus VR), Philip Rosedale, Ebbe Altberg, David Holtz (Leap Motion), Ben Lang (Road to VR), Jan Goetgeluk (Virtuix)
Den intressantaste delen börjar idag tisdag klockan 15.00 SLT vilket jag får till 21.00 CEST. Då möts herrarna i en paneldiskussion om viktiga principsaker såsom:
  • Ett globalt metaversum eller många? Ska vi bara ha ett jättelikt Second Life  eller som idag flera virtuella världar. Vad som talar för ett jätte-SL är väl att dessa genial herrar möjligen kan få det att fungera. Vad som talar emot är valfriheten
  •  Identitet och integritet - Viktig fråga, i Sverige och EU är din identitet grundlagsskyddat hemlig, ska någon TOS ta bort den rätten?
  • Virtuella världars styresskick: demokratier, den grekiska modellen, eller välvilliga diktatorer  - Diktatorer är inget bra i verkliga världen varför skulle de vara bättre i den virtuella världen?
  • Immateriella rättigheter och jurisdiktioner  -Upphovsrätten är din, detta är viktigt att hävda även i virtuella världar. Annars får vi ekonomisk diktatur vilket kan vara än värre än politisk diktatur.
  • Avatarers kompatibilitet och standarder  - Ska man kunna ta med sig sin avatar från den ena virtuella världen till den andra och hur ska i så fall standarden se ut? Vi som varit med länge i datavärlden minns med fasa 1990-talets kontaktsvårigheter. Det fanns inte två prylar som kunde kopplas ihop utan någon form av adapter.
För dig som inte hinner till Silicon Valley och vill betala 100 US-dollar så sänds konferensen via videolänk till LEA där man kan sitta bekvämt och lyssna. Teleport dit
Mer att läsa och övriga länkar finns  på Living in the Modem World blogg

1 kommentar:

  1. 3 pm SLT, eller 15:00 om man vill, är midnatt svensk tid.

    SvaraRadera