onsdag 5 februari 2014

Lovande viewer-beta
med extra allt

Redan när programmet startar märker du att något är annorlunda
Har testat Catznip viewer R 8.1 ett tag och tycker det har varit en trevlig upplevelse.
Redan när man startar viewern märker man att det här är något ovanligt. Startfönstret laddas snabbt.
Det är vi inte direkt bortskämda med. Vilket kan bero på att mac-versionerna av många viewers är rent ut sagt urusla.
Redan innan du startat kan du se vad som är hett just nu
Redan innan du skrivit in dit användarnamn och lösenord ser du att det är "rolling restart" och kan direkt få klart för dig varför du inte kan logga in på din vanliga sim utan får söka dig till safe hub eller något annat ställe.
Du kan även få en hel del information som du annars behöver söka på nätet eller öppna sökfönstret när viewern startat.
Du kan läsa vad de vanligaste SL-bloggarna skriver
Du kan kolla destinationsguiden med "whats hot not". Du kan kolla in vad de vanligaste bloggarna skriver. Än så länge bara engelskspråkiga men jag får väl tjöta redigt så jag får med min blogg :D
Vad som jag finner "real amazing" som amerikanerna säger är att det finns en "Catznip user group" in world som verkligen fungerar. Det mest fantastiska är att jag har flera gånger fått svar direkt av utvecklaren själv!!!
Alla som försökt komma i kontakt med Linden Lab vet vilket lyft det är.
Streaming sound fungerar inte än, det är ju trots allt en beta, så musiken får man kopiera länken från about land/sound till iTunes eller WMA. Lite bökigt även om ljudet alltid är och alltid kommer att vara bättre i iTunes och WMA än i någon viewer. Jag frågade i gruppchatten om detta och fick omedelbart svar från tillverkaren själv att det problemet ska lösas till nästa version.
Catznip har många fler funktioner än standardviewern bl.a. RLV för de som gillar pisk och smisk. Den fungerar väl för segling och borde då även fungera bra för bilkörning.
De ställen jag har besökt i Second Life har alla get höga fps även om det varit mycket folk och texturer på en del simar.
Det ska bli intressant att följa utvecklingen av Catznip på väg emot framtiden.
Hela satsningen på viewern ger ett gediget och seriöst intryck.
Catznip wiki med downloads för MacOs, Windows och Linux
Fotnot; fps = frames per second. Tv-bilden ligger på 25 fps och då blir även snabba rörelser mjuka utan hopp och hack. Minimum för en hackfri bild är 16 fps

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar