fredag 18 januari 2013

Skratta för livet!

Behöver det krånglas till mer?
En röd clownnäsa får mig att smila och småle en smula
Visste ni att det finns skratterapeuter? Skrattyoga? Skrattfestival. Jo minsann det finns kurser lite varstans i Sverige där man kan få sig ett gott skratt.
I engelska världen är "Laughing for life" en institution. Ännu har jag inte hittat något "Laughing for Second Life".
Men vi kan väl börja i liten skala. I första livet går det till så att en grupp människor samlas i en gympasal med en skrattmagister. Först några avslappnande djupandningar sedan börjar skrattmagistern; Ha, ha ha och de närvarande svarar ha,ha,ha varpå de övergår till ha,ha, ha, ho, ho.
Bara att höra de här tillkämpade skratten fick mig att tappa masken och ryckas med och börja skratta. Måste utgjort en ganska komisk syn där jag stod med kamera block och penna och försökte göra ett seriöst jobb på det här.
-Skratterapi är numera en fullt erkänd psykiatrisk terapiform och ger följande fördelar:
Skratt stärker immunförsvaret, löser spänningar och stress. Det minskar risken för utbrändhet, löser isolering och nervositet. Dessutom reducerar skrattet konflikter och skapar samhörighet, ger oss kreativ och positiv energi, ökar lungkapaciteten och förbättrar blodcirkulationen.
Skrattyoga kan ses som god träning och motsvarar ett lättare träningspass. Det stärker muskler, tränar lungor och hjärta. (läs mera länk)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar