söndag 13 november 2011

Grattis farsan!

Födelsedagarna 
Undan "tårtambulans" på väg!
som kommer bort
Idag är det fars dag och pappas födelsedag. Vi har en mindre rolig sak gemensamt min pappa och jag. Våra födelsedagar "kommer bort i hanteringen". Vi är födda åttonde och trettonde november, våra födelsedagar kan infalla på fars dag. Då kan ingen komma för alla är ute och åker "tårtambulans" på väg till sina pappor. Veckan före min födelsedag är det Allahelgon. Då är samma personer ute åker "kransambulans" och kan inte komma. Veckan efter pappas födelsedag är de panka och köper bara billiga presenter.
Beklagade mig en gång för farsan när jag var liten om detta och han svarade; -Jag vet precis hur det känns lilla gumman. Då brukar jag tänka på min morbror och min mormor. Han fyller 23 december och fick alltid ett 1000-bitars pussel på morgonen så han var ur vägen i julstöket. Mormor fyllde på julafton så fram till lunch firades hennes födelsedag efter lunch var det julafton.
Ännu värre är att pappa är trettio år äldre än mig så när jag fyllde tjugo fyllde han femtio så min tjugoårsdag den kom om möjligt ännu mer bort i hanteringen.
Men jag gillar min pappa ändå. Spelar en liten sång för honom; Dad, You're My Hero - Tribute from a daughter to her father med Terresa James. Kanske lite väl mycket amerikansk hjältedyrkan för min smak men jag föll för textraderna När jag var liten och "försökte flyga" visste jag att du fanns där och tog emot mig när jag föll och när jag växte upp hade vi ofta olika åsikter men du lät mig hitta mig själv på mitt eget sätt.
Grattis pappa

1 kommentar: