torsdag 10 november 2011

-Ännu en ny SL-viewer

Största storlek inställd - jämför med stilprovet och tyck till om vilken som är bäst
Mycket är NYTT 
men är det bättre?
På många punkter är den nya viewern mycket bättre. Den laddar inventarierna mycket snabbare än alla andra viewers. Tredjepartsviewers inräknat.
Läsbarheten är om möjligt ännu sämre. Dels för att det dyker upp paletter med chat och lokalchatt lite hipp som happ. Dels för att typsnitten blir mindre i MacOS, vilket är normalt jämfört med PC å andra sidan är texten skarpare tack vare 96 p per tecken mot 72px för PC men vad hjälper det
Fint är att man kan välja vilka ikoner man vill ha både nertill och på sidan. Nackdelen är att "på sidan" flyttat från höger till vänster sida. Än har jag inte hittat något sätt att flytta dem till höger kant där de hör hemma.
Tyvärr är inte paletterna dockningsbara på samma sätt som i 1X och 2X-viewern utan flyter runt och är ivägen, bl.a. för chatten.
Slutsatsen är att Second Life viewer 3.2 kan bli bra när vi kommer fram till version 3.3-3.5 eller så.
Välj vad du vill ha här men det flyter runt som det vill.
Trots allt är det den viewer som jag meckat minst med för att få att fungera överhuvud taget. Man ska inte behöva vara mer eller mindre datanörd för att bruka Second Life. Viewer 3.2 är trots allt den viewer som har de största möjligheterna att ställa in som man vill.


2 kommentarer:

  1. Jag använder SLs viewer för den drar mkt mindre CPU för mig än dom andra. jag har en mätare på skärmen så jag ser hela tiden CPU användningen och det är stor skillnad. Det kanske beror på vilken hårdvara man har men för mig är det så iaf o det innebär att jag kan ha psp o flera andra saker öppna på datorn utan att den överhettas så att säga. Så ja jag gillar den o särskilt denna sista versionen som är enklare men mer modifierbara än de förra :)

    SvaraRadera
  2. Nu kan jag lära dig nåt! Haha! Man drar bara ikonerna till vänster till höger sida mär alla är över så försvinner raden till vänster

    SvaraRadera