onsdag 2 november 2011

-Gor - kvinnoförtryckets sista utpost!

En "fri kvinna" möter en fri kvinna.
"-Du måste byta kläder även om du är observatör - det har herrarna bestämt!
-Jag är Vanadis jag tar inte order av några herrar alls.
Tydligare än så kan inte kultur-skillnaderna illustreras."
I alla tider har det funnits män som har varit så svaga i sin egen identitet så de måste förtrycka den som varit fysiskt svagare. Intelligens, kreativitet har skrämt livet ur dem. För att inte tala om sexualitet. -Det är hemskt det.
Kvinnor har i alla tider stått för detta. Männen har lika länge försökt använda sin fysiska styrka för att betvinga kvinnans verbala överlägsenhet.
Filosofen och författaren John Norman skapade Gor -motsattsvärlden i ett trettiotal sexuellt fixerade böcker där männen var de stora hjältarna och kvinnorna de undergivna slavinnorna.
Jag besökte rollspelsimen The Tor'Mark Fell som observatör för att se vad detta var för nåt. Det var det. Alla mina fördomar gick från fördomar till att bli fakta. Det fanns slavuppfödning. Väldiga salar där männen ska vältra sig i mjöd och mat serverade av kvinnor och slavar. Brutal sex är naturligtvis en av "underhållningarna"
Det finns ett omfattande regelverk för hur män ska bete sig, hur kvinnor ska bete sig och hur slavar ska bete sig; Fria kvinnor har rätt att tala och bli lyssnade till, Fria kvinnor har rätt att bada ifred, Fria kvinnor har rätt till egendom. Fria män får inte sätta halskrage på fria kvinnor utom sin fru.
Historien är full av förtryckande män och kvinnor som låter sig förtryckas.
Rusiga vikingafantasters sista fäste
Detta rollspel är uppenbarligen inget för mig men är det någon som vill läsa om eländet så har de en hemsida fulla av förvirrade fantasier.
En kvinna sa en gång; -Karlar ska inte sitta ensamma på sin kammare och lura för länge de blir så knäppa då! undrar om det var John Norman hon tänkte på.

2 kommentarer:

  1. Hej Vanadis, det var jag som skickade kommentaren förut. Du får gärna underteckna med mitt namn

    SvaraRadera
  2. Ett litet problem bara, eftersom din kommentar var anonym så raderade jag den rutinmässigt.

    SvaraRadera