tisdag 29 mars 2011

-Sverige är fantastiskt! -Att segla runt!

Start från bryggan framför bastun
Seglade skärgården runt idag. Varför? -För att se om det går! -Det gjorde det och nu mår jag bra tack vare det. -Det är väl inget fel i det?
Har länge funderat på om det går att segla runt ambassadsimen. Det ligger ju allehanda flytetyg lite varstans från Mälarpiraternas flotte till jättelika grosshandlarpenisar i vikarna.
-Gäddorna leker i vikar och vass och nu är det vår...
-Nu gällde det att välja en lämplig båttyp. Shelly Fizz mer känd som optimistjollen var ett bra val. Inte så snabb men med automatisk skotning och grundgående. Det finns mycket grynnor att hitta med naturmetoden i skärgården. Sjökortet för vattnen runt ambassadsimen är mer än bristfälliga.
Trixig kryss förbi ambassaden
Precis som i verkligheten längs våra kuster finns det många vikar att urforska. Ibland upptäcker man någon detalj man inte sett förut.
Broarna är lite i lägsta laget för en segelbåt men en kanot eller eka tar sig fram där utan problem. Jag fick däremot vända  lite här och där.

Varvet är fullbordat - kanske skulle ta ett bastubad också..
Ambassaden är en vacker byggnad. Runt omkring finns det mysiga sittgrupper. Typiskt svenskt säger en del: -Ni har utmärkta hus att bo i ändå sitter ni ute och lagar mat över öppen eld sommartid-knäppgökar!
-De får säga vad de vill, mysigt är det att sitta ute i vår underbara natur.
Det är bara att konstatera; Sverige är fantastiskt! -Även om det är i liten skala så finns det få länder som har något att sätta emot.

2 kommentarer:

  1. Kul att det gick! Jag visste inte att det gick o rezza vid ambassaden?? Det har väl inte gått tidigare?

    SvaraRadera
  2. Normalt går det inte men det händer att de glömmer "ställa tillbaka" efter byggkvällar. En kanot-rez i viken skulle sitta som en Vegamössa!

    SvaraRadera