lördag 19 mars 2011

Testa en Caife Gaelach.

Eller Irish Coffe som vi vanliga säger.
Kan vara gott att testa något nytt, som ni vet skriver jag inte om något jag inte testat själv, men gör det inte för sent och inte för många. Man sover lite dåligt om man dricker för många.
Orginalreceptet på engelska:
4cl (2 parts) Irish whiskey 
8cl (4 parts) Hot coffee 
3cl (1½ parts) Fresh cream 
1tsp brown sugar
Black coffee is poured into the mug. Whiskey and at least one level teaspoon of sugar is stirred in until fully dissolved. The sugar is essential for floating liquid cream on top. Thick cream is carefully poured over the back of a spoon initially held just above the surface of the coffee and gradually raised a little. The layer of cream will float on the coffee without mixing. The coffee is drunk through the layer of cream.
Klart en angenäm upplevelse speciellt när det som här är lite iskall snålblåst från Vänern.
-Gártha! (Skål på irländska)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar