fredag 18 mars 2011

Du lever bara i ett enda ögonblick! -ta vara på det nu.

Jag fångar nuet.
... och du kom ihåg,
att ingenting
verkligen existerar mer än just detta ögonblick.
Bara detta enda ögonblick.
Utan vare sig längtan efter vad som varit, eller rädsla för vad som kommer i morgon.
Framtiden anländer aldrig!
Den enda plats där det  verkliga livet
finns är just nu och här.
Att glädjas över, att fira och njuta av  smaken och lukten just detta ögonblick, att känna evigheten i detta ögonblick - det är vad vi är här för.

De här vackra och sanna orden är det första som möter en på Institut Namaste - westliches Tantra. Dam omges av blommor och blad, sköna sittplatser där man kan njuta av stunden. Klappa eller rykta en häst, sitta och kramas eller som jag bara sitta och uppleva nuet.
-I mitt jobb är det nödvändigt att ha järnkoll på vad jag gör, på vem jag talat med och på vad de sagt. Kort sagt det får bara inte bli fel. Tider måste passas. Jag får uppleva saker som är roliga och ger glada minnen men också sådant som jag inte vill att någon ska behöva uppleva som kan ge en en och annan sömnlös natt eller i alla fall timmar.
När jag inte "skriver mina barnbarns historiebok" så gäller det att koppla av vardagen. Inte planera för framtiden inte oja sig för vad som blev mindre bra i forntiden. Inget av det kan jag göra något åt.
Klappa ett djur är bra för dig och djuret
Talar man om Tantra tror de flesta det handlar om sex, osedvanligt skön sex visserligen men det är så mycket mycket mer. Det är ett förhållningssätt till livet. Att du ska tillåta dig må bra. Att få lov att uppleva nuet för att kunna möta nästa nu på ett bättre sätt. På simen finns kurser, huvudsakligen på tyska men det finns notecards på engelska också. Man lär ut inte bara massage och annat utan man samtalar i grupp och försöker vända livsåskådningen från sönderstressad neurotiker till avslappnad livsnjutare och levnadskonstnär.
Kolla in stället - Du är värd det! -Du är viktig! -Då är det viktigt att du mår bra!
Så här skriver Wikipedia om Tantra, i den västliga varianten har man tagit bort det religiösa inslaget och gjort en yogaform av det.

1 kommentar:

  1. Jappz sånt här är mkt viktigt o tänka på, lätt o glömma i vardagsstressen. Man måste vara lite egoistisk ibland.

    SvaraRadera