måndag 27 oktober 2014

-Var hittar jag jämställdhet?
Jäm..jäm..jäm..jämställdhet..här på Burn2???

Såg Burn2 idealkvinna ut så här på planeringsstadiet?
Bakbundna händer, inlåst i vänta på att tas fram när lusten faller på?
Årets höjdpunkt
för många är över.

Mannen har brunnit upp. 
Inte en gång utan flera gånger.
Att elda med män tycker jag väl är lika förkastligt som att elda med kvinnor.
Årets Burn2 Caravansary håller på traditionen.
Kvinnor är vackra, lydiga och bara väntar på första bästa starka man.
Det är väl budskapet i själva upplägget. Precis som alla andra år.
Jag ser det inte som en slump att de skandinaviska kvinnor jag mött och läst om gjort en antigrej i sin Burn2-framtoning.
Så här blev det.
Manspankern i högsta hugg. Den behövde inte användas.
Killarna var faktiskt riktigt trevliga.
Är man trygg i sin könsroll påverkas man inte av ett enda event men ser man det som en fortsättning på den gängse kvinnobilden i Second Life så behöver FN sända en kriskommision med omedelbara u-hjälpsinsatser.
Tar man även den pågående könsstriden i spelvärlden, Gamergate som Sjöfn skrev om här, med i beaktande blir bilden en annan.
Jag kan inte säga att någon från den kvinnofientliga sidan av gamergate är med i planeringen av Burn2 men jag skulle inte bli förvånad om så vore fallet.
Trots allt verkar inte en unken kvinnosyn ha fått lov att dominera de som var där. Kanske beroende på att jag var där på europeisk tid. Vad som händer när vi sover vet jag inget om.


3 kommentarer:

 1. Jag hängde på Burn2 vid flera tillfällen och jag förstår inte vad du menar med din beskrivning av kvinnosynen. Jag såg varken naket eller extremer åt nåt håll när det gäller könsroller. Tvärtom träffade jag en massa trevliga människor som enbart ägnade sig åt att dela med sig av sina projekt. men jag hade kanske inte dom ögonen på mig eftersom jag tar det som självklart att alla är jämställda och lika mycket värda.

  SvaraRadera
 2. Det är när man inte ser det uppenbara som det uppenbara blir en fara.
  Jag kan inte se vad "naket" har med saken att göra däremot reagerar jag på tusenochennatt-upplägget med tanke på den kvinnosyn som florerar i den delen av världen.
  Men precis som du träffade jag en massa trevliga människor även killar vilket är glädjande för det visar att publiken inte köpt tusenochennatt-konceptet

  SvaraRadera
 3. Det är också en fara i att alltid se en farlig kvinnosyn i all man ser. Jag har nästan alltid haft nån form av arabisk tema på mina boenden i SL. Jag tycker den är varm och välkomnande. Jag förknippar inte det med en uråldrig kvinnosyn. Jag har inte upplevt att de män jag bjuder hem har det heller.

  Sen ska vi komma ihåg att merparten av kvinnorna i SL inte är viljelösa fruntimmer, utan väljer själva sina aktiviteter. Jag har diskuterat fenomenet med många kvinnor som ägnar sig åt det och alla har en rimlig förklaring som jag accepterar. SL är en plats där vi kan leva ut våra fantasier och det är inget som ska ifrågasättas.

  Vi väljer själva den framtoning vi vill ha. Att vi vill vara vackra betyder inte alltid att vi är lydiga och väntar på att första bästa starke man. Tvärtom tycker jag att kvinnorna i SL är väldigt bestämda på vilken man de släpper inpå livet. Vad jag kan se så är ni som skriver den här bloggen väldigt angelägen om att se bra ut. Betyder det att ni väntar på att första bästa man ska bli intresserad?

  Jag reagerar ibland på att den här bloggen i vart och vartannat inägg innehåller bilder på bara bröst, och har funderat på anledningen till det. Vi kvinnor har fler intressanta sidor än det/dom. Du får gärna förklara för mig vilket statement du vill göra med det.

  SvaraRadera