tisdag 11 mars 2014

Svenske Ebbe inför rökstopp i Second Life

Nu kryper sanningen fram ur dimridåerna.
Om du inte bakas korrekt är det inte ditt fel
Linden Labs nye vd, våran Ebbe, börjar redan sätta avtryck som vi så smått kan märka i Second Life. Han har enligt vanligtvis välunderättade källor ställt krav på att tekniken ska fungera.
Det ska inte ta mer än några sekunder från det att du loggar in tills det att du kan börja använda Second Life. Amerikanska undersökningar har nämligen visat att den unga tålamodsbefriade generationen inte väntar mer än 9 sekunder innan de stänger av spelet och väljer ett annat spel som fungerar.
-Slut på rökandet
Det ska bli slut med att du är ett moln i evighet efter att ha loggat in.
Vi har fått höra från Linden Labs experter att det är fel på vår uppkoppling, vår dator, vårt operativsystem eller att våra ledningar är för kalla. För mycket eller för lite i inventory.
-Allt detta har varit ren lögn!
Sanningen är den här; -När din avatar inte bakas riktigt, du blir grå eller ryker, ska viewern skicka en signal till servern att skicka om allt igen och du ska få på dig kläder i ett huj.
Detta har inte fungerat!
Linden Lab släpper i dagarna RC-viewern Sunshine Viewer version 3.7.3.287158 som ska råda bot på sådan sot. I och med det erkänner de indirekt att de blåljugit oss rakt i ansiktet i alla år.
Det är inte vårt fel. Det är serverns fel. Linden Labs server.
Våran Ebbe satsar vidare på större öppenhet bl.a genom att återöppna Jira för allmänheten.
Själv är jag övertygad om att Ebbe är på rätt väg. Jag har länge ansett att en fungerande eller ickefungerande teknik är det som avgör om Second Life har någon framtid eller inte.
PS. Ska testa Sunshine viewern - återkommer med rapport om hur det gick, om det gick.

1 kommentar:

  1. väntar med spänning på dina nästa inlägg och kan jue bara bli bättre med en svensk vid rodret :D

    SvaraRadera