tisdag 4 mars 2014

-Putin ut ur Ukraina!

-Bort med tassarna från Ukraina Putin!
Att demonstrera på Röda torget känns som en självklarhet!
Många vill att Second Life ska vara en "rosenröd värld" där allt är gott och vackert.
Bra, låt de få ha sin drömvärld.
Men vi är många som vill engagera oss politiskt inte bara i första livet. Vilket märks tydligt i Second Life vid olika kriser i världen.
Första gången det märktes tydligt var under kriget i Libyen. De arabiska simarna som före demonstrationerna och inbördeskriget varit en handfull formligen exploderade i antal. Ett antal som blev än fler när Egyptenrevolutionen och upproret i Syrien startade.
Samma utveckling kan vi se vad gäller Ukraina. Förra veckan fick man en 4-5 träffar i sök på "Ukraine" idag (läs måndag) fick jag plötsligen 38 träffar!
För mig känns det naturligt att ta mig till Röda torget i Moskva och vifta med en ukrainsk flagga. Jag hade haft svårt att skriva något rart och menlöst idag.
Därför att jag anser att det ryska övergreppet på Ukrainas suveränitet är något som borde begravts med Stalin eller senast med Berlinmurens fall.
Ukraina är en del av svensken Ruriks verk. Rurik grundade Novgorod-Nystad på 860-talet och blev härskare inte bara över Ukraina utan även över europeiska Ryssland och Vitryssland eller landet Rus som det hette då.
En gratis ukrainsk flagga, baddräkt, shorts och t-shirt får du hos Tammys Euro 2012 shop
Vill du också protestera utanför Kremls murar så är adressen till Röda torget
Det finns även en Facebook-grupp som stöder Ukrainas Frihet


2 kommentarer:

  1. Och samtidigt har du på FB tyckt att det är smaklöst när jag visar en SL-konstnärs protest? Jag får det inte att gå ihop.
    http://www.flickr.com/photos/boned/12907587613/

    SvaraRadera
  2. Hade väl lite bråttom, såg bara det tyska korset som de tydligen har än idag, men när jag kom att tänka på Himmelska fridens torg och lite annat så tänkte jag om.

    SvaraRadera