måndag 10 juni 2013

Turkarnas frihetskamp får svallvågor in i Second Life

 Vanadis i storpolitikens Second Life
För mig är sociala medier ett hot mot samhället."
säger Turkiets premiärminister Erdogan

Vi har alla sett upproret i Istanbul och på andra platser i Turkiet. 
-Det gäller inte en park. Parken är bara en symbol. Folkets legitima krav är att bli sedda och hörda. -Det handlar om att regeringen använder tårgas, vapen stridsvagnar och fysiskt våld mot fredliga demonstranter i Gezi parken.
-Det handlar om skydd för minoriteter och deras rättigheter. Vi har alla hört om kurdernas hemska öden men det finns många fler minoriteter i Turkiet.
Det handlar om att få en fri press, 29 lagar begränsar pressfriheten i Turkiet. Just nu står 47 journalister inför rätta, åtalade för 700 brott, rapporterar tidningen Hürriet Daily News.
-"Det finns ett hot som heter Twitter. De bästa exemplen på lögner kan man hitta där. För mig är sociala medier ett hot mot samhället." Så säger Turkiets premiärminister Erdogan i en intervju om de våldsamma protesterna mot hans styre.
Sitter jag bredvid statyn av Turkiets svar på Madame Marianne?
Frankrikes främsta revolutionssymbol. Upproret i Turkiet förefaller
tveklöst vara "folkets uppror" mot diktaturens kreatur.
Erdogan och regimens inställning har stängt den turkiska simen i Second Life med hänvisning till att de inte får använda namnet "Turkiet".
Att mötesplatser i Second Life använts under arabiska våren både under revolutionen i Libyen och Egypten står utom allt tvivel. De arabiskspråkiga simarna ökade från en till tjugoen och är nu nere på åtta stycken. Det ger en fingervisning om att tretton simar mycket troligt har använts av
revolutionärer.
-Att upproret är ett folkets uppror bevisas av deltagarnas sammansättning. Det är inga skäggiga gubbar som bråkar utan vanliga människor. Sömmerskor, skådespelare, lärare, unga och gamla. De som inte är direkt inblandade stöder på olika sätt demonstranterna. Med mat, tar hand om skadade och på alla andra upptänkliga sätt.
-Turkiets väg in i EU blir bara längre och längre så länge den här regimen sitter kvar. EU accepterar inte det förtryck som förekommer i Erdogans Turkiet. EU kräver pressfrihet demokrati och full yttrandefrihet vilket INTE förekommer i Erdogans Turkiet.
-Jag stöder det turkiska folkets frihetskamp. -Vad kan du göra?

1 kommentar:

  1. Inga skäggiga gubbar?! Nåja, här är en artikel av en 60-årig turkiska som jag tycker alla borde läsa: http://www.alphaauer.com/?p=4141

    SvaraRadera