tisdag 6 november 2012

-Vill farbror följa med upp i skogen..
-Jag vill sitta som folk även i Second Life!

Varför ska vi kvinnliga avatarer 
sitta som vi gör och inte som vi vill?
-Vill farbror följa med upp i skogen ska farbror få en pilsner?
Den framskjutna bysten, den intima blicken tillsammans med
smycket är starka sexuella signaler.
Det är män som ligger bakom mycket av vad vi tar på oss, hur vi går och hur vi sitter i Second Life. Troligen ganska patetiska män. Män utan större framgång i sina kontakter med det motsatta könet. Män som ser kvinnan som objekt.
Som en del av den manliga utrustningen. Oftast den amerikanska manliga utrustningen. Allt detta vill den unge tonårspojken skaffa sig; -Stor pistol, stor bil, stor båt, stort hus och storbystad runkmaskin ops storbystad fru ska det vara.
En fru som ska behaga honom, sätta fram hans favorittofflor och hans favoritöl till honom när han sitter i sin favoritfåtölj och ser på sitt favoritlag spela fotboll. I 15 minuterspausen mellan halvlekarna ligger hon och väntar i sängen på att tillfredställa honom innan hon tar i tu med tvätten och disken i andra halvlek.
-Den här beskrivningen är oändligt långt från min värld och min uppfattning av vad jag vill få ut av ett förhållande men i Second Life ska jag sitta som om jag var med på noterna.
Vid Freja,
jag är 31 år och Phil.Dr.
inte 14 år och kissnödig!
Hyggligt råmaterial. Klippt, rakad
i en kostym från Austin Reed så..
Visst jag kan välja manliga poser men varför då? -Jag sitter inte bredbent framåtlutad som en skogshuggare i första livet. Ingen av männen i min omgivning sitter så som de amerikanska(?) animationerna för män som florerar i Second Life.
Även de manliga animationerna måste leva upp till ovannämnda myt om den store hjälten med den stora pistolen. -Kompensationsmani eller penisförlängare är en annan beskrivning av samme hjälte.
Den stackars man som sitter mitt emot en kvinna i Second Life har det inte lätt att tolka kroppspråket. Försöker han sen överföra det på Första livet. Då får han STORA problem.
-Skulle du kunna tillfredställa mig?
Hon vet vad hon vill och så blir det
Självklart varierar kroppsspråket mellan olika kulturer. Vad som betyder en sak i Amerika betyder en helt annan sak i Europa. Det skiljer sig stor mellan norra och södra Europa. Det finns även stora skillnader inom Sverige.
Har själv lagt märke till att signaler jag som kommer från västkusten ger med kroppen som här inte betyder så mycket kan innebära helt andra saker än vad jag ens undermedvetet tänkt mig i andra delar av landet.
-Ta hand om mig! Mitt liv
har inget värde utan dig!
Det finns även årstids-bundna variationer. Att man kör ner händerna i fickorna och skjuter upp axlarna är sommartid en ganska avvisande pose men vintertid betyder den nog snarare att man fryser.
Kroppsspråk och tolkningen av kroppsspråket kan diskuteras i det oändliga men att säga något annat än att de flesta sittposer för kvinnor i Second Life är sprungna ur tonårspojkars, en del växer aldrig ur tonåren, våta fantasier det är ett självbedrägeri utan motsstycke.
Ska vi behöva sittstrejka för att få till en ändring flickor så gör vi det.
Sjöfn

1 kommentar: