torsdag 22 november 2012

-Julen är här nu!
-Va redan? Hjälp! -Panik! -Hets!

-Puh, första julklappen inköpt och jag är redan trött!
Satt i godan ro och kollade i min almanacka när jag upptäckte att de bara är fyra veckor kvar till jul!
En liten pulshöjare! Vi har så många födelsedagar i skarven Oktober-November så när de är avklarade invaggas man i säkerhet och tror man kan andas ut ett tag. -"Det är ju långt till jul!" 
Varpå man "kommer på" att nästa söndag är det första advent!
Det är allt fint med jul ändå...
Elljusstakarna och dörrkransarna fram. En hel del tomtar ska placeras ut. Julbonaden som hängt med sedan jag var liten måste bara upp. Den stora röda glaskulan ska hängas i hallen. Jullöpare ska strykas. De är väl tvättade sedan förra året?
Grillen på verandan ska bäras undan...lite sent ja en annan familjetradition hehe.
Julklappar ska köpas, får nog ta och beställa det som ska komma postledes nu redan.
Få sen nu, Granne-Karl, mamma, pappa, brorsan och hans sambo, Sjöfn och Pip-Larsson..mostrar och morbröder..... granne-Karls mamma o pappa...
-Ska vi göra någon egen mat i år? -Inte korv det är för kladdigt och tidskrävande. Julpatén är ju god förstås.. och julbrödet vi brukar ha.
Julkort! När ska de iväg för att hinna fram? Blir det tidigare i år tro?
Men vi är en bra bit på väg i alla fall. Fönstren är putsade, regnar det inte allt för bedrövligt fram till jul kanske någon märker det också.
Hej vad det går......
Vi samlade ihop gamla skor och kläder och lite annat förra helgen som vi ska köra till återvinningen på lördag, de har helgöppen sista lördagen i månaden.
Systembolaget, julmat ska köpas. Skinka kokas. -5-6 December är Granne-Karl i Oslo och den 10-11 ska jag till Stockholm 20:e ska jag till Göteborg-bra då kan jag lämna julklapparna till dem.
Fast det blir ju en lugn jul i år. Vi ska inte åka nånstans. Ma o Pa ska fira hos brorsan och hans sambo. Vi ska ha hit Granne-Karls mamma och pappa på julafton sen kommer "gängen" hit och firar nyår.
-Nyår ja...fan det måste ju göras både det och det till dess!
-Måste delegera hårt-Vad kan Granne-Karl sättas i arbete med.......

1 kommentar: