onsdag 7 november 2012

Bli börshaj i Second Life!

Dina SL-Pengar
Du läste rätt. Det finns en finansmarknad i Second Life och en börs. Precis som börsen i Stockholm, Frankfurt, London eller New York.
Istället för OMX-Nasdaq som stockholmsbörsen heter i första livet heter börsen i Second Life "The SL Capital Exchange (CapEx)".
Det är en aktiemarknadsimulator fristående från Linden Lab. Du kan köpa och sälja aktier i företag som verkar i Second Life.
Du kan skaffa kapital till ett starta egetprojekt i Second Life eller du kan skaffa kapital för att utvidga din verksamhet.
Nu ska vi se om jag kan avslöja börsens hemligheter
För att vara med behöver du bara satsa 1 Lindendollar. För att investera får man nog tänka sig ett par 100 Linden. Bara man tar det försiktigt och investerar klokt och sprider riskerna.  Att tp:a sig till de företag man tänker investera i är nog klokt.
Den som har ett företag eller tänker expandera sin pågående verksamhet kan skaffa kapital genom att börsnotera sitt företag.
Börsintroduktion för ditt företag?
Nu tar Capex emot nya företag
Då krävs att man lämnar in en noggrann affärsplan, på engelska, till börsen där det tydligt framgår hur expansionen ska gå till och hur ekonomin kommer att utvecklas de närmsta åren framöver. Börsstyrelsen går den igenom planen och bedömer om den är hållbar och trovärdig. Därefter noteras ditt företag på börsen och vem som helst kan köpa aktier i ditt företag. Precis som i första livet.
CapEx har naturligtvis en gedigen hemsida med börskurser och information.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar