torsdag 29 november 2012

-Sluta flaxa!

Skriva med hela kroppen? Nääää!
Den ikryssade rutan "Play typing animation" bockar du ur så är saken klar.
Klicka på bilden så öppnas en större variant.
Det första som avslöjar dig som newbie utom den urväxta konfirmations-kostymen är flaxandet med armarna när du skriver.
På Second Life-språket kallas fenomenet "typing animation".
Förutom att det ser fånigt ut har flaxandet en hel del påverkan på övriga animationer. Att du kastar dig tvärs igenom stolsryggen som en spastiker när du sitter och skriver kanske inte är hela världen men seglar du så girar båten okontrollerat och kan till och med krascha. Andra animationer kan slås ut helt.
På moderna viewers är det lätt löst.
Du öppnar bara "Preferences", finns vanligen i första menyraden.
Gå till meny "Chatt" bocka av "Play typing animation when chatting" eller "Stop typing". Klicka OK och när Preference-panelen är borta slutar du flaxa med armarna när du skriver.
-Det har visat sig att med vissa manliga AO syns inte effekten förrän du tömt cache och startat om.
I samma panel finns en hel del andra "nyttiga val" att göra. Storlek på texten, om du vill ha dina IM epostade till dig och en hel del annat godis att upptäcka.
Hr Hurgörman
Ta en stund och kolla igenom Preferencepanelen finns mycket där som kan förbättra ditt Second Life betydligt. Ändra bara det du förstår.
Fråga gärna oss som har varit med ett tag. Vi har redan provat och gjort alla "dumheterna" som finns att göra. Onödigt att du gör om dem, du kanske kan lära oss "gamlingar" några nya istället. :)


1 kommentar:

  1. Haha jag gillar faktiskt den här skrivanimationen. Det gör att det är lättare o chatta för jag ser om nån håller på o skriver..... den är dessutom rätt charmig :O)

    SvaraRadera