tisdag 26 juni 2012

Spansk konst mycket mer än Picasso och Dali

Redan vid entrén inser man att det här är något alldeles extra
San Diego har genomgått en fantastisk omvandling. 
Ett av de stora lyften är Spanish Village Art Center .
Intressant colorit
Hela byn är byggd i spansk/mexikansk stil. Bakom varje dörr lurar ett nytt galleri med fantastisk konst. Ja man kan säga att hela byn är ett konstverk bara de glaserade plattorna i olika färger på gator och torg är en sevärdhet i sig.
Ett flertal real life konstnärer finns representerade. Bl.a. Syl Darcy, Tamra Hayden, katter som ni aldrig sett katter förut av Bloo Ansar. Cris Shirley finns representerad under namnet Cadwallader som ger bort en tavla till dig. Japanska tryck av Masako.
Expressiv uttrycksform
Du kan även få prova på att göra din egen keramik som du får med dig hem.
Semester för mig är en tid då jag kan gå på gallerier och konstutställningar. Många bra gallerier och många dåliga flyttar ut till våra kustorter. Det är också den tid på året då Pip-Larsson döps om till Stånk och Stön-Larsson. Förstår inte att karlar blir så trötta i fötterna så fort.
Till och med det har de tänkt på. I varje ända av byn finns parker med picknickplatser. Matar man de små liven lite då och då så brukar det komma sig snabbt igen och kan gå ett varv till på ännu en konstutställning. Skynda er hit British Airways från Köpenhamn via London 
Åsnan får äntligen hötappen..nej nu slant tungan. Stön och Stånk-Larsson
blir åter igen samma goa glada Pip-Larsson som vanligt med lite mutor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar