måndag 6 juni 2011

Världens tråkigaste nationaldag?

Från det livliga firandet på Second House of Sweden
Det är Sveriges nationaldag idag. Sångkörer ska sjunga fosterländska sånger och kungen ska dela ut flaggor till de som har råd att köpa en själva.
Idag infaller till råga på allt nationaldagen på en måndag. -Kul. -Gäsp!
Danmark har ingen nationaldag men firar Grundlovsdagen 5 juni. Man visar upp drottningen och lite militärer.
Nej nationaldagsfirande är våra norska grannar världsmästare på. Syttende Mai på Karl-Johan i Oslo. Så ska det gå till.
Flaggor i massor fina dräkter jubel och fest. Glädje och gamman.
I Sverige? -Konsumstämma; -Konsumgänget kan förströ om o byts mot ö.
Sjofn

5 kommentarer:

 1. Det finns således ett stort utrymme för förbättringar, kom och kyss-en-svensk ikväll eller varför inte bli kysst av en massa utlänningar WooooHoooo

  SvaraRadera
 2. -Varför begränsa sig till en enda sketen dag?
  -Ser fram emot midsommaraftonens .. hur ska jag säga... jo "foxhunt"! -Gott om tid att inventera och inspektera "rävarna" i förväg.
  -Lider ingen direkt brist på "kyssvilliga" i allmänhet. :)

  SvaraRadera
 3. svensken är inte van än att ha en nationaldag. "de" bytte ju bara ut svenska flaggans dag mot nationaldag och gjorde den röd dag - för att "vi behöver en multisvensk/kulturell nationaldag"... ja multisvensk/kulturell det ser jag överallt så fort det är snack om nationaldagen. det går ju inte att ha det för "svenskt" för då kan man ju trampa nån på tårna (jag pratar ur politikermun nu de är ju så rädda för att stöta sig med någon grupp). sveriges nationaldag kommer nog aldrig att bli nån hit:) midsommarafton är ju den svenskaste dagen på året och vinner hästlängder över 6e juni.
  /vampi (som fortfarande mobbas av bloggers inloggning)

  SvaraRadera
 4. Vampi har du testat med att slänga bokmärket och historiken för din blogg - tömma cachen och skriva in användarnamn och lösenord manuellt? Har ibland fått framgång om jag byter webläsare tex från Firefox till Safari, det kan ibland funka med en webläsare men inte den andra.
  Nationaldagen kom väl till för att HSB - Göran Person skulle framstå som lagom främlingsvänlig och göra det nya svenska medborgarskapet till en fest - som jänkarna gör 4 juli.

  SvaraRadera
 5. Har absolut inget emot invandrare, tvärtom har själv varit invandrare i Danmark i 10 år. Vad jag ogillar är människor som försöker ta poäng genom att visa upp en förljugen bild av godhet samtidigt som de ser ner på andra. Eller som redan Bellman skrev i 17:e balladen; mördar mig i lönndom med sin tunga http://www.youtube.com/watch?v=YDPZdytk-4M

  SvaraRadera