lördag 18 juni 2011

-C´mon everybody! -Här bor jag!

Här andas storhet, ett stort hus för en stor man. Att det är sydstatspojken Elvis som bodde här på Graceland, Memphis, Tennessee tjugo år av sitt liv kan man inte ta miste på. En stor medaljong med Elvis bild och sydstatsflaggan och naturligtvis som över allt i USA. Den amerikanska stars and stripes vajar högst.
Skaperskan med sin idol
Många trar att Elvis byggde Graceland och namngav det efter sin mamma. Det är fel. Elvis mamma hette Gladys.
Graceland byggdes i sydstatsstil runt 1939 och har 18 rum. Tidigare ägaren hette Grace Toof och det var han som namngav huset. Elvis köpte huset för 100 000 dollar och la ner mycket tid och pengar på renovering. Elvis bodde i Graceland i tjugo år, 1957-77, och begravdes utanför huset i en minneslund tillsammans med sina släktingar.
1982 öppnades hans hem för allmänheten. Varje år kommer över en halv miljon turister från hela USA, men även från utlandet. Graceland fick den 27 mars 2006 officiell status som Nationellt Historiskt Minnesmärke i USA.
Second Life-versionen av Graceland byggdes av Savage B Darling och direktflyg finns här  Lite svårt att hitta i Destinationsguiden för hon kallar det "Devine oasis".
Vilken Elvislåt kan passa bättre än C´mon everybody
Sjöfn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar