onsdag 1 juni 2011

-Nätverka eller dö tjejer!

Utan nätverk möjligen fil.kand med kvinnligt nätverk fil.dr!
-Ensam är inte stark! -Det har männen lärt sig för länge sedan. Redan på stenåldern lärde de sig att om flera jagar tillsammans får de mer byte totalt än om var och en jagar på egen hand. Detta nätverkandet har följt männen ända fram till våra dagar.
Medan männen jagade försvarade kvinnorna barnen och elden.
-Varje däggdjurshona är livsfarlig om någon hotar hennes barn och vi är precis som alla andra däggdjur.
Nätverkar vi är det för att byta kakrecept eller skryta om våra fenomenala avkommor. -Eller låta jantelagen tala sitt hårda språk. Ve den hona som höjer sig över mängden och försöker bli alfahona. -Djurvärlden igen - fundamentalt psykologiskt är vi djur.
-Det här håller inte tjejer! Ska vi göra karriär på samma villkor som männen måste vi inte bara ha samma stöd hemifrån, att göra karriär är ett lagarbete för hela familjen, utan vi behöver nätverka som männen. Stötta varandra, heja på varandra, trösta varandra. Dela med oss av våra erfarenheter till varandra. Jag har min mamma som förebild på ett sätt - hon har åtta systrar, alla lika "brötiga" men ett sånt avundsvärt nätverk! Själv har jag ca ett tjog kusiner i åldrarna 23-46 så det finns alltid någon att prata med även om inte alla är lika tajta som vi "minstingar" -under 30.
I första livet finns det många sammanslutningar för karriärkvinnor tex Klara K, Woman in progress och många fler Veckans affärer listar 25 stycken redan 2006. De här nätverken skiljer sig från tex Rotarys Inner Wheel där man ska vara fru till någon rotarian, här ska man/dam göra karriär själv.
Även i Second Life finns många nätverk för kvinnor i karriären tex. En bra startplats är att tp:a tillWoman Info Center för att få mer information och träffa andra kvinnor.
-Eller vi kanske ska bilda ett eget "Nordiska karriärkvinnors nätverk". Hör av er vi behöver tala om hur man gör karriär och hur man tar rast vila och hur  man delar på hemjobben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar