torsdag 7 oktober 2010

Har du verkligen läst det här?

Fy för tvångsanslutningar - skriv på eller åk ut!

-Kan du säga ärligt att du läste igenom Linden Labs senaste tvångsavtal?
Du behöver inte skämmas ett dugg för att du bara kryssade "godkänner" och gick vidare. Det gjorde jag också. Trots att jag är rätt van att läsa officiella texter och efter bästa förmåga komma på de rätta frågorna att ställa så gav jag upp. Den eller de som skriver sådana här avtal skriver dem i avsikt att ingen ska läsa dem. Jag började på sedvanligt ambitiöst sätt men gav upp när jag kom till "SLMarketplace" bla bla bla och till att "XStreetSL" läggs ner idag bla bla bla. Vad jag vet så har jag inget med någon av dem att göra.
Ändå känns det lite som morsans tappra försök att få en att äta spenatstuvning, vilket är det i särklass äckligaste jag vet: -Ät upp din spenat nu så får du efterrätt sen! -Men icke, Vanadis fick ingen efterrätt den dagen heller.

5 kommentarer:

 1. Jag var tvungen att öppna en öl för att orka läsa vidare, men gav upp efter den andra. Ja, inte att dricka öl alltså, utan att läsa vidare :)

  SvaraRadera
 2. -Får "trösta mig" med en öl ikväll då! :)

  SvaraRadera
 3. Finns det någon som någonsin orkar läsa igenom alla "ToS" vi ombeds ta ställning till?

  Jag försökte vara duktig i början när jag fick "hemdator" för en massa år sedan, men numera klickar jag bara "accepterar" och förlitar mig på att inget ska gå fel eller att jag i så fall ska räddas från de värsta övergreppen av kalifornisk komsumenträttslig lagstiftning!

  SvaraRadera
 4. Jag skrev så här avslutningsvis på min blogg:

  ”OM ni tänker läsa hela TOS är det hela 12975 ord eller hela 67 499 bokstäver (utan blanksteg) - lycka till. För ni har väl inte undertecknat avtalet utan att läst det?”

  /Tina

  SvaraRadera
 5. -Att du vet hur många ord TOS är på betyder inte med säkerhet att du läst alltihop! :)

  SvaraRadera