fredag 7 november 2014

Ebbe rensar ogräs

Ebbe kastar ännu ett av Rod Humble impulsköp i papperskorgen
Vi ser ut att ha fått en VD för Linden Lab med ett modernt nordiskt industritänkande.
Vilket jag anser är precis vad Second Life behöver just nu.
Philip Rosedale var visionären. Idésprutan bakom Second Life.
Utan honom hade vi inte varit här idag.
Nackdelen med visionärer i ledningen för ett företag är att de nöjer sig med att deras senaste idé fungerar i Linden Labs testkörning. Innan den senaste idén är genomförd har de fladdrat iväg till nästa idé.
Philip Rosedale efterträddes av Rod Humble.
Rod levde kvar i ett omodernt diversehandelstänkande och köpte på sig det ena spelföretaget efter det andra. Jämför Anders Walls Volvo på 70-talet, en diversehandel som sålde allt från godis till långtradare. Det blev inte bra. Leif Johansson städade upp och koncentrerade företaget till kärnverksamheten.
Likadant verkar Ebbe Altberg göra med Linden Lab. Det senaste som skärs bort är Desura digital distributionsservice av dataspel.
Kvar blir Second Life och BloxWorlds för iPad och next generation Second Life.
Vi har redan märkt tekniska förbättringar. De förändringar som infördes under Rod Humble tid ledde mest till allmänt kaos och flykt från ett, utom för vissa, evigt krånglande Second Life.
Det senaste halvåret har vi märkt en helt annan stabilitet i Second Life än på många år.
I nordiskt och europeiskt industritänkande är funktionalitet en självklarhet.
I en intervju som Designing Worlds gjort med Ebbe säger han bl.a.
Välbetald städgumma, Ebbe Altberg
rensar upp i Linden Labs diversehandel


-Det var lite obehagligt hur långt vi hade lyckats koppla bort oss från samhället och våra kunder och invånare. Jag minns i början av historien, där det fanns en mycket nära, samverkande relation mellan Lindens och de boende. Ansträngningar måste sättas in för att försöka återställa en del av dessa förbindelser och en del av de processer som hade införts här var vi tvungna att vända. Du vet, det faktum att Lindens inte kunde vara i-världen [använder sin Linden konto] och sånt. Så det var lite konstigt för mig och olyckligt.
Kunden, dvs du och jag som använder Second Life kommer i centrum på ett helt nytt sätt.
Det är behövligt liksom även en ny plattform för Second Life.
Dagens plattform, kärnan och spelmotorn, bygger på 1990-talsteknik som lappats och lagats efter bästa förmåga.
På min dator kan jag klicka på vilken ikon som helst och programmet är startklart långt tidigare än Second Life oavsett viewer -när allt rezzat och jag kan ta första steget.
Av intervjun att döma verkar Ebbe ha knyckt kungens valspråk För Sverige i tiden och travesterat det till För Second Life i tiden.
Heja Ebbe!
Hela intervjun från oktober med Ebbe återfinns här

1 kommentar:

  1. Han har också sagt att det måste bli lättare för folk att träffas i SL. Kan man inte be någon som aldrig varit i SL att träffas där och det inte går på någon minut att komma dit tappar de intresset, sa Ebbe.

    SvaraRadera